Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od pewnego czasu coś mi zaczęło pukać w przednim lewym kole jak wjadę w dziure, albo jak podjeżdżam pod próg zawieszenie posiadam dynamic drive. Jak jadę wolno i ostro wdusze na hamulec też jest to puknięcie. Czy ktoś może mi doradzić co może być przyczyną?
Opublikowano
Mi puka od lutego 2009(zakup :D ), na szarpakach nic, końcówki drążków wymieniłem, łączniki stabilizatorów i dałem sobie spokój. Daj znać jak się uporasz...

Pzdr,

Wojtek

Opublikowano
Sprawdz kolego na szarpakach powinno wyjść, u mnie przy takich objawach wyszły obydwa wachacze wymieniłem i ucichło
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Maglownica często jest powodem pukania.Ja mam podobny problem będę wyciągał przekładnie i wiozę do kalibracji luzu na listwie .Jest to do zrobienia o ile jest jeszcze co ratować z tej przekładni.U mnie pukanie wylazło po zimie więc jest nadzieja :? .Może wie ktoś czy jest dużo roboty żeby ja wydobyć ? Mile widziany krótki opis :)
Opublikowano
Maglownica często jest powodem pukania.Ja mam podobny problem będę wyciągał przekładnie i wiozę do kalibracji luzu na listwie .Jest to do zrobienia o ile jest jeszcze co ratować z tej przekładni.U mnie pukanie wylazło po zimie więc jest nadzieja :? .Może wie ktoś czy jest dużo roboty żeby ja wydobyć ? Mile widziany krótki opis :)

Jestem już po zabiegu ,wyjęcie przekładni zajmuje około 2h.Procedura odwrotna 3h łącznie z geometrią .

Trzeba uważnie zdjąć przewody hydrauliczne z przekładni są zapinane na klik,przekręcamy w lewo szybka robotka zero kluczy tylko sprawna rączka :D .

Warto mieć nową oliwę (servis :( ).Silniczek podwieszamy ,odkręcamy 6 śrub mocujących sanki (podporę silnika),poduszki silnika oraz łączniki stabilizatora.Przekładnie wyjmujemy przodem w kierunku do zderzaka.Wykręcamy tylko same drążki kierownicze !!!!.

Przekładnia malina nic nie puka nic nie stuka zrobiona profesjonalnie koszt 350zł. :cool2:.

Regenerację robiłem w Białymstoku u sprawdzonego szpeca.Czas roboty 4h.

Dowiedziałem się tylko że to już ostatnie podejście do tej przekładni,robi się je tylko 1 raz :cry: .

Potem już trzeba szukać drugiej :?

• 4 tygodnie później...