Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z obrotami silnika na gazie. Po sprawdzeniu przez komputer (gazownik) mowi ze to przepływka. Ale jak przepływka jak na benzynie chodzi normalnie. Jak mi przelaczy rano po rozgrzaniu na gaz to szaleje. jadac rowno przerywa nie idzie ruszyc ciezko ma wkrecic sie na obroty i sama sobie doklada gazu (800obr/min do 1200). Na benz nawet rozgrzana chodzi rowno i dobrze tylko na gazie. A i jeszcze spalanie bierze ogromnie bo bak 40gazu starcza mi na ok 150km :shock:

Opublikowano
Ok spoko jak pisales jestem narazie nowy dz! Ale na forum nie ma opisane tak dokladniej co moze byc przyczyna w moim modelu.
Opublikowano
Ok spoko jak pisales jestem narazie nowy dz! Ale na forum nie ma opisane tak dokladniej co moze byc przyczyna w moim modelu.

Czy 325 czy 320 przyczyny te sme . Posprawdzaj to co opisane na początek

Opublikowano
NIC NIE POMAGA ZACZYNA ROWNIEZ FALOWAC NA BENZ PO PEWNYM CZASIE NA ROZGRZANYM SILNIKU.....CZYZBY TO PRZEPLYWKA?? KTOS Z WAS MIAL TAKI PROBLEM?? STRZELAM TYLKO CO TO MOZE BYC ZA USTERKA.... POTRZEBUJE DOBREJ PORADY PROSZE....
Opublikowano
Wczoraj zaczela rowniez falowac na benzynie. Podpial mi pod kompa i wykazalo ze przeplywka. Troche problem bo nowka 2200zl. Czy ktos moze posiada przeplywke do tego modelu?? Czy przeplywka musi miec te same numery czy wystarczy jak bedzie od tego samego silnika??
Opublikowano
Tak mi powiedzial jakis klient w sklepie :shock: . Jade dzis do kumpla on ma motor taki sam i bedziemy przekladac zobaczymy narazie dzieki wszystkim! :cool2: A ta przeplywka moze byc powodem tego ze na zb 45l gazu robie 150km?? Bo to pozeracz normalnie....
Opublikowano
witam, mam taki sam silnik jak ty i ten sam problem tylko ze mi faluja obroty na gazie i na benzynie. Wiem ze gaz musze dac do regulacji (sek.) ale zeby dac gaz do regulacji musze miec bene wyregulowana... i z tego co slyszalem to przyczna tych falowan moze byc silniczek krokowy, tylko ze w 325 dostep do niego jest tal mega utrudniony ze to masakra...
Opublikowano

a pomyslałes o sondzie? / sondach?

dobra rada jedz na komputer a potem bedziesz sam znał odpowiedz co jest padniete.

Opublikowano
Jak juz pisalem wyzej bylem na kompie i pokazal na przeplywke sonda byla wymieniona. A propo obrotow rowniez mi faluja na benz jak sie rozgrzeje temp na praktycznie max.
Opublikowano
Ja podobnie miałem, na forum było dużo tematów o tym problemie. Najczęściej że bierze lewe powietrze, wiec rozkręciłem cały dolot i nic nie znalazłem. Po jakiś czasie po wymianie przepływki i czujnika wałka rozrządu (to wyszło na kompie) było dalej to samo. Więc znowu rozkręciłem cały dolot i szczegółowo sprawdziłem, była malutka dziurka(guma przy przepustnicy). Po jej zatkaniu jak ręka odjął. Wiec może sprawdź układ dolotowy.
Opublikowano

oo no to sprawdze;]

a co do kompa to np czytalem gdzies na forum ze krokowca komp nie znajdzie, gdyz jest to czesc mechaniczna czy cos takiego.

Opublikowano
Wlasnie gdzies moze lykac powietrze lewe. Mechanik dzisiaj powiedzial mi ze mam nieszczelny kolektor ssacy (usczelka albo kolektor) bo cos jest nie tak z podcisnieniem i dlatego mi faluja obroty. Zobaczymy jak rozbierze i jutro ma mi dac znac o co w koncu chodzi. A to moze byc przyczyna tak wielkiego spalania??
Opublikowano

kolego prosze Cie zdaj relacje jak wrocisz od tego mechanika, mam ten sam problem ;/ i nie wiem co mam robic. zaczynam sie do tego tekstu ktory nie dawno uslyszalem: " ten typ tak ma..."

pozdro

Opublikowano

Miałem to samo ! Auto szalało, szarpało itd.

Przyczyna: łapie lewe powietrze,

winny: ta guma między przepływomierzem a ... (zabrakło) xD

ale jak juz zamówiłeś nową przepływkę to musztarda po obiedzie ,,,

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Ja mam to samo i nie potrafię znaleźć przyczyny a co najgorsze mam gas podciśnieniowy i gaśnie mi, ja stoję w miejscu, już chyba sprawdziłem kolektor na wszystkie sposoby pryskałem samostartem, wd40, i płynem bo myślałem że gubi a nie łapie powietrze, do tej pory nie potrafię znaleźć w którym miejscu