Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapaliła mi się kontrolka kluczyka przekreślonego. Jest zółta. Wie ktos co ona oznacza? Moje auto to BMW 520d e60! Pomocy.

Auto pali mi około 10l czy to jest normalne??!!

Opublikowano
Witam. Jeśli masz w aucie funkcję dostępu komfortowego to w pilocie kluczyku masz baterię. Ikona przekreślonego kluczyka w takim przypadku może oznaczać, że bateria jest do wymiany.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

To raczej nie normalne chyba że chodzisz z cegłą przywiażanać do prawej nogi :P

U mnie spalanie:

- w miesznanym trybie (miasto-trasa) średnia prędkość 45 km/h 6,5l,

- sama trasa na emeryta do 130 km średnia prędkość 70 km/h- 5,4l,

- sama trasa z odcinkami pod 200 km/h prędkość średnia 135 km/h 7,4l

Sprawdź temperaturę silnika w ukrytym menu) jeśli jeździsz na niedogrzanym to spalanie będzię dużo większe od normalnego - wtedy czeka Cię wymiana termostatu/ów - normalna rzecz

Opublikowano
U mnie w cyklu mieszanym - co dzien po 13 km do pracy nierzadko korek + wyjazdy (predkosc ok 180-200 km/h) daja w sumie 8,2 l. Mam Ciezka noge i lubie dynamiczna jazde - uwazam, ze ten wynik nie jest zly, takze z tymi 10 to chyba, ze orzesz tym samochodem pole..
Opublikowano

Temat trochę jest o czymś innym jak spalanie, które było wałkowane pierdyliard razy.

Ponad to nikt z was nie pisze kto ma automata a kto manuala. A to ma istotna sprawa ;) Dolicz z 1.5 - 2l do automatu i wyjdzie coś w granicy 10l ;)

Radość sprawia, że serce przyśpiesza
Opublikowano
Temat trochę jest o czymś innym jak spalanie, które było wałkowane pierdyliard razy.

Ponad to nikt z was nie pisze kto ma automata a kto manuala. A to ma istotna sprawa ;) Dolicz z 1.5 - 2l do automatu i wyjdzie coś w granicy 10l ;)

Ja mam wlasnie automat i spalanie ponizej 10 - ok 8,3 jak pisalem

Opublikowano
Być może bo u mnie w automacie, w 3.0 spalanie jest na takich samych odcinkach jak u Ciebie i przy podobnej prędkości ok. 9.5-10.5l tyle, że 3.0d;)
Radość sprawia, że serce przyśpiesza