Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem ze swoją e46 320d(136KM). Gdy dojeżdżam do świateł na luzie(bez wciśniętego sprzęgła) przy zerowych już prędkościach zaczyna trząść całym autem, (gdy dojeżdżam na luzie z wciśniętym sprzęgłem problem nie występuje), czasem też gdy auto jest zapalone i stoi na jałowym zaczyna się trząść, obroty trochę falują, po chwili ustaje, a za chwilę znowu(gdy dodam gazu wszystko wraca do normy). Zauważyłem, że problem najczęściej występuje gdy jest duża wilgotność powietrza. Mam pewne podejrzenia, ale najpierw chciałbym opinii ekspertów(może ktoś miał podobny problem).

Szukałem o tym na różnych forach ale niestety nic konkretnego nie znalazłem.

Proszę o pomoc... :(

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
Mam to samo. Moze pomoże wymiana kola pasowego. Na pewno to nie jest przeplywka ani poduszki silnika.
Opublikowano

Powiedziałbym że nawet bardziej na ciepłym występują te objawy. Sprawdzałem koło pasowe i jest raczej w porządku..

A jak najprościej sprawdzić czy podgrzewacz jest walnięty? Czytałem że gdy zacznie się tak dziać to żeby wyłączyć dmuchawę..

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
Ok. dzięki :) sprawdzę jeszcze dziś
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
Dalej telepie... Macie Panowie jeszcze jakieś pomysły
BAYERISCHE MOTOREN WERKE