Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Szukalem a nie znalazlem wiec pytam szanownych kolegow:

Jaki powinien byc akumulator(np. wg. instrukcji, do ktorej niestety nie mam w tej chwili dostepu) w moim e36 328i? Chodzi mi o parametry aku, tj. pojemnosc i prad rozruchu, oraz o wymiary, tj. dl x szer x wys.

Na co zwrocic uwage przy zakupie? Z gory bardzo dziekuje za informacje!

Opublikowano

W 328 powinny byc akumulatory

ORIGINAL BMW BATTERY (WARRANTY ONLY) 65AH 1 61218381714

01 ORIGINAL BMW BATTERY (WARRANTY ONLY) 75AH 1 61218381744

01 ORIGINAL BMW BATTERY (WARRANTY ONLY) 85AH

wiec pewnie zalezy od wyposazenia...

wez ten http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71509255

ja go kupilem i od soboty jezdzi u mnie...bezdie az za duzy dodatkowo oryginal bmw i nowy :d

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dobór akumulatora zależy przedewszystkim od jego obciążenia w samochodzie. Składa się na nie klimatyzacja i inne takie pierdoły. Ja mam full opcje (klimatrinic, podgrzewane fotele, etc.) i kupiłem Bosh Silver 62 Ah. Spokojnie daje rade!
Opublikowano

Zapomniałem dodać, że lubię sobie posłuchać głośnej muzyki przez kilka godzin na postoju i że mam nowy alternator. Aku ogólnie polecam Bosha, u mnie będzie służył już trzecią zimę i jak narazie mnie nie zawiódł...

...odpukać w niemalowane :)

Opublikowano

dzisiaj rano wsiadam a tu zonk, tylko pipczyk mi zadzwonil ze jest ponizej 3stopni, ale autko nie zagadalo. :cry2:

Moje pytanie brzmi - jaki akumulator mam kupic do silnika 1,6, i czy moge kupic taki co by tez pasowal to 2,0 czy raczej bedzie za duzy. Prosze o odpowiedz. Dziekuje.