Skocz do zawartości

[E60] Podlaczenie aktywnej tuby basowej ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

z racji dosc slabego bassu w podstawowej wersji naglosnienia, planuje podlaczyc aktywna tube bassowa . W zwiazku z tym mam pare pytan.

1. Bede potrzebowal kupic kostke ktora podlacze pod radio z tylu - tak zeby wyprowadzic sygnal L i R oraz zasilanie i sterowanie (automatyczne zalaczanie - remote antenne)? Otwieralem schowek z prawej i zadnej wtyczki nie widac - jedynie zaslepka pod zmieniarke a pod spodem bezpieczniki i pusto...

Mam schemat pinow z radia professional z tym ze do E38/39/46/53 - mam nadzieje ze w nowszych wersjach jest ten sam - jesli ktos posiada takowy to bede wdzieczny za udostepnienie.

http://lh3.ggpht.com/_mmqEZIOv96g/TOV5YIWJthI/AAAAAAAADbE/XvjkBl45AvU/e46%20Pinout.jpg

2. W odn. do pktu 1 - jesli bede musial jakeis wyprowadzenie podlaczac pod radio to potrzebny bylby schemat demontazu radia professional. Z gory dziekuje ;)

3. Zastanawialem sie czy wspomniane kable nie sa przypadkiem wyprowadzone gdzies w okolicy bagaznika po lewej stronie - widze tam jakas wiazke ale nie mam pojecia co to za kable.

Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam

Opublikowano
Gniazdo radia w E60 jest inne niż to z E39 czy E46.Z tego co się orientuję to typowego wyjścia audio to u ciebie nie będzie, a jeśli jest to jest nie aktywne.Aktywne wyjście wykorzystują lepsze wersje audio w których jest wzmacniacz (np D7).Możesz spróbować podpiąć się pod głośniki basowe w podłodze (po tzw. wysokim ) ale i twój wzmacniacz musi mieć obsługę z wyjść głośnikowych radia.Co do próby podłączenia się pod zmieniarkę to bez szans bo masz tam tylko 2 przewody zasilające i światłowód.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Zdecydowalem sie i kupilem Vibe Liteair 8'' AKtywna tube pod siedzenie (producent JL)

Teraz chcialbym spytac skad pociagnac zasilanie, audio in (lo level czy tez high) oraz remote.

Pozdrawiam