Skocz do zawartości

Szyberdach problem z zasilaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Potrzebuję pomocy w rozwiązaniu problemu niedziałającego szyberdachu.

Szyberdach w moej E36 raz działa raz nie działa. Sprawdziłem na kostce w podsufitce napięcie i pojawia mi się często ok 4 v. Wtedy oczywista sprawa że nie działa szyber. Ale podłącze na krótka prosto do akumulatora to działa bez problemu. Gdzie mogę szukać przyczyny. Czy jest może jakiś bezpiecznik którego nie sprawdziłem(pod maską w puszce sprawdziłem wszystkie). Może jest jakaś inna przyczyna.

Mam również pytanko czy mogę podłączyć ten szyber na krutko prosto do akumulatora stasując tylko jakiś bezpiecznik 5A.

Proszę o pomoc

Opublikowano

Popatrz jeszcze na przekaźniki. Gdzieś czytałem, że ktoś miał podobny problem i był to przekaźnik gdzieś nad nogami kierowcy. Poszukaj tam.

Jeśli nawalił ci tan obok silniczka szyberdachu to życzę powodzenia w szukaniu. Sam szukałem, ale niestety :mad2:

http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
Jest tam przekaźnik niebieskiego koloru, który odpowiedzialny jest za pracę szyberdachu i szyb elektrycznych po otwarciu drzwi. Często spotykałem się z zimnym lutem na druku wewnątrz jego.
Opublikowano
Jezeli juz nie das zsobie rady to zadzwon 502072604 lub 228141260 tam pracuje dwoch gosci i robia przedewszystkim szyberdachy sa bardzo dokladni dobrzy i gwarance daja na to co zrobia. mi powiedzial zebym sie cieszyl ze mam BMW to bedzie tanio ( jak mi padl) a gdybym mial golfa to naprawa taka jak u mnie zaczela by sie od 900 :jawdrop: a ja zaplacilem 600.