Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dziś przestał mi działać BT. Sporadycznie zdarzało się to w przeszłości, ale zwykle pomagało powtórne uruchomienie samochodu. Po wejściu w opcje komunikacja (Idrve) jest komunikat że BT nie jest aktywny i kwadracik gdzie powinien być "ptaszek" jest pusty. Klikanie pokrętłem w celu uaktywnienia nie daje rezultatu. Czy ktoś miał już taki problem? Jeszcze jedno wczoraj wyjmowałem pokrywę wlotu powietrza która jest pod szybą pośrodku deski rozdzielczej zaraz na ekranem nawigacji (tam gdzie montowany jest głośnik środkowy), bo wydawało mi się, że coś tam skrzypi, ale także by ją gruntownie oczyścić. Widziałem, że przechodzi tam wiązka chyba do monitora, ale nic nie ruszałem. Z góry dziękuję za sugestie.
Opublikowano
Witam mam to samo tylko w radiu professional , nie używałem ok miesiąca bluetootha i dzisiaj chciałem sparować nowy telefon wchodzę w menu chce wejść w tel i co ? nie da się ? dlaczego ? to samo jak nacisnę słuchawkę czy sterowanie głosem cisza ... kiedyś jak dałem słuchawkę to coś tam kobieta pogadała jak dałem komendę to coś odpowiedziała a teraz cisza i nie da się sparować tel tu filmik o co chodzi
Opublikowano
Widzialem filmik (moze sie myle) ale jak ja parowałem telefon to przy włączonym zapłonie trzeba bylo dłużej przytrzymac przycisk ze słuchawka i pokazywał się BT
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przyczyna znaleziona. Zapomniałem dopisać, że odkręcałem także dolną obudowę deski od strony kierowcy (nad pedałami). Tam są dwa moduły jeden z jednym kablem ekranowanym (jakby antena) i drugi z dwoma światłowodami. I to właśnie te światłowody zostały niedokładnie wpięte i przy przykręcaniu obudowy wtyczka wyskoczyła z gniazda. poprawiłem i zadziałało od razu. Przy okazji czy ktoś wie co to za moduły i do czego?