Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiec z lacznikiem drazka stabilizatora jest tak:

do 10/91 jest przykrecony do amora

po 10/91 nie jest przykjrecany do amora, jest krotszy niz ten stary

Ale mory roznia sie jeszcze innymi rzezami! mocowaniem u gory....

sa 3 rodzaje amoorow w E36 do 10/91 (ze wzgledu na lacznik stab.)

od 10/91 do 5/92

od 05/92 .....

i te 2 ostatnie rodzaje sa takie same jesli chopdzi o lacznik stabilizatora.

Roznia sie mocowaniem gornym..,..

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
wedlug katalogu KYB w e36 ze stycznia 92 sa 333918 i 333917......

no to juz zgłupiałem :? A nie wiesz czy te o ktorych mowisz (takich jakie powinny byc wg katalogu) sa z mocowaniem tego drazka stabilizatora?

Bo jak dzwonilem do jednego goscia handlujacego amorkami to powiedział mi wlasnie ze przed 06.92 byly amorki z lacznikiem a po 06.92 byly juz bez. Ja sie na tym totalnie nie znam i kupilem uzywki (bo juz nie moglem z tymi starymi ktore odbijaja sie na drodze jak pileczka pingpongowa) przynajmniej na czas jak bym mial pieniadze i kupil nowe. Kupilem uzywki z lacznikiem... zajeżdzam do mechanika zeby mi przezucił je i okazalo sie ze jednak mam bez lacznika :shock: . Wiec wlasne nie wiem juz w koncu jak to jest.. dlatego opis w aukcji wydaje mi sie wiarygodny :worried: . Co o tym sądzisz?

no i wszystko sie zgadza , masz bez mocowania drazka bo tak wlasnie jest w E36 od 10/91. Wiec tak jak mowilem potrzebujesz amory od 10/91 do 5/92, te ktore sa na allegro to najpopularniejsze amory do E36 czyli 05/92 do gory..... i one nie beda pasowaly ze wzgledu na gorne mocowanie......

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano

no niestety....

wiesz ja dokladnie nie wiem czym one fizycznie sie roznia, po prostu do Twoejgo samochodu jest inny nr katalogowy niz tamte na allegro.

Moze da sie to jakos zamontowac :doh: , nie wiem

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano

Sorry za nieścisłość "taką charakterystykę" oznacza miękką - były naprawdę miękkie w porównaniu do Sachsa. Dodam jeszcze że KAYABA były tylko gazowe.

Pozdrawiam

Opublikowano
kayaba -super firma polecam. Co prawda w swojej mam jeszcze fabryczne ale kayabe miałem w dwoch moich motorach i moge tylko same pozytywne opinie wydac.
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano

co do kayaby to zalozylem w styczniu do sieibe, od tego czasu zrobilem 22.000 km z czego wiekszosc na 17" i nie mialem z nimi najmniejszego problemu ..

a co do ceny .. no coz .. ja wtedy placilem po 400 za sztuke ;) a byla to wtedy cena wcale nie wygorowana ...

z tego co jeszcze pamietam to gostek w sklepie (a sam jezdzi E36 tylko ze na zawiasie M-technic) mowil ze sam u siebie ma kayabe bo mu juz drugi komplet sachsa trafilo ...

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

Co do kayaby moge potwierdzic dobra opinie .. mam zalozone do e36 i sprawuja sie super.. miale je yez w poprzednim aucie zrobilem na nich 60kkm i byly naprawde super.....natomiast co do sachs'ow to mam mieszane uczucia zwlaszcza do modelu advantage... mialem kiedys w SC i tylne mialy wade fabryczna, wymienilem je pod koniec gwarancji (...3 lata) ..na kayaby

Pozdrawiam dinox

Pozdrawiam dinox
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam,

Opowiem o zabawie w wymiane calych przodow u mnie:

E36 03.92 320i Coupe zawias M-Technic,

O tym ze M-Technic dowiedzialem sie po wyjeciu amorow z auta, fakt jest taki, ze sa krotsze o ok 20mm i maja inne sprezyny oraz sa 2x drozsze niz te po 06.92 i zawias nie M-Technic.

Koszt Kayaba KYB 334936/224935 to 1000 PLN (para) + kpl oslon i odbojow KYB 915004 80 PLN oraz kpl lozysk (mocowanie gorne) 320 PLN oraz podkladki gumowe pod sprezyny (dealer bmw) 4 szt (obie strony) 50 PLN.

Za wymiane dalem 200 PLN, w Krakowie, to tyle szczegoly i ceny.

Amorki wizualnie bardziej mocarne, z grubszymi goleniami, ladne ;).

Tak wiec zabawa 1650 PLN i mam caly przod nowy na nastepne 100kkm.

Zrobilem to bo autko mam igielka, uwaga do ludzi co mysla o zrobieniu tego u siebie, zrobic raz i spokoj, dlatego nie ma co zalowac n gumy, odboje, oslony, jedynie mozna sie zastanowic nad wymiana lozysk (gornych mocowan) - ja wymienilem bo byly troche wybite, jak sa dobre to moga zostac.

Roznica najwieksza w cenach jest:

- amory rok prod po 06.92 - tansze o polowe

- mocowanie po 06.92 znacznie tansze

- typ zawiasu M-Technic rowniez znacznie podraza sprawe

Koles w sklepie polecal kupno starych kompletnych kolumn po 06.92 i nie M-Technic, rozebranie i kupno nowych amorow i odbojow, oslon i gumek,

sprawa o prawie polowe tansza, ale M-Technic to nizszy i twardy przod i chyba o to chodzi ;)

Pozdr all

Kazik

• 2 lata później...
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Jeżdżę Yamaha YZ250 full cross one mają miedzy innymi zawieszenie Kayaba-jestem zadowolony :D
330d,yzfr6,yz250, INPA-Darmo sprawdzę/pomogę