Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie dotyczace pedalu gazu.

Pod pedalem gazu jest sruba i jest ona dosc mocno wykrecona od podlogi, rozmawialem z kolega i powiedzial mi zebym ja sprobowal troche wkrecic bo blokuje mi to pedal gazu. Nie jestem pewien czy ma on racje i czy nie gada kompletnych glupot. dodam ze auto do 120-130 jako taka sie rozpedza ale pozniej jest problem (przeplywka, zawory wszystko jest sprawne). prosze o pomoc :D

jak cos moge zrobic zdjecia

Opublikowano
Podjedź na diagnozę komputerową, ale dobrą!! Mam na myśli kogoś z DIS-em i kumatego. To bez dotykania tej śruby powie ci co jest uszkodzone w aucie łącznie ze sprawdzeniem tego pedału, przepływki i całej reszty.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Normalnie jakby brakowało całego elementu pod pedałem gazu.
Opublikowano

u mnie jest coś takiego :

http://images40.fotosik.pl/697/edf853c1b920b17cmed.jpg

więc wyglada ze u Ciebie nie ma tylki tego kapselka na górze... spróbuj może wkrecic troche wtedy pedał bedzie bardziej sie wychylać ... na 4 biegu ekomizer idzie do 20l?????

Opublikowano
na 4 ma iść do 20 lekko... na 5 coś ok 13-14 chyba... wydaje mi sie ze ktoś tę śrube źle wkręcił i dlatego pedał gazu nie ma takiego zakresu działania jak powinnien mieć... sprubuj wkręcić kilka razy i zobacz jak zrób test...ps jak sprawdzałeś przeplywka??
Opublikowano
przeplywke przelozylismy do e46 320d kumpla i nie bylo zmian a poza tym pod kompem bylo auto podpiete i zadnych bledow nie wykazalo. Ide zobaczyc ta srube napisze czy cos sie zmienilo
Opublikowano

u mnie ta śruba ograniczająca wystaje na 52mm od podłoża oryginalnie. A u ciebie nie wystaje ona aż tyle żeby blokowała pedał. Ale kolego borek 625 ewidentnie masz coś nie tak z mocą silnika. ekonomizer nieprawidłowo sie zachowuje, na pewno odczuwasz brak mocy. Sprawdź przede wszystkim jaką masz wersje softu. To że przełożyłeś przepływke od kumpla to niewiele mówi. Musi być wgrany najnowszy soft pod nową przepływkę. Inaczej nigdy nie będzie dobrze. Cytat z TIS-a

" jeśli nie wykonamy programowania DDE sterownik będzie błędnie interpretował sygnały masy powietrza wpływające na moc silnika i emisję spalin"

sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda