Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie,

jest to moj pierwszy post w tym forum i odrazu mam pytania ;)

Jestem w poszukiwania M3 E46 ale dzisiaj trafilem na dwa ogloszenia Z3M ktore mnie bardzo zdzwily.

http://otomoto.pl/bmw-z3-C17935171.html

http://allegro.pl/show_item.php?item=1490725690

Ze sie dopiero niedawno co z Monachium przeprowadzilem, wiem jak stoja ceny tych samochdow i dlatego sie dzwie ze mozna je kupic za mniej niz 10.000€. Czy to normalna cena w polsce?

Nawet jak bylo by pare uszkodzen w samochodzie byla by to b. dobra cena. Tak sie zastanawiam, bo bym sobie cos oszczedzil zamiast kupywac M3 E46 i na dodatek bym mial kabrio.

Mogl by mi to ktos wyltumaczyc czy po prostu te dwa ogloszenia musza miec jakis blad?

pozdrawiam, Sergiusz

Opublikowano

To wlasnie jest polska magia, auta tansze niz u naszych wschodnich sasiadow :)

Zdecydowanie wieksza czesc aut to ulepy, czyli jezeli auto prezentuje sie nawet dobrze, nie szczedz pieniedzy na dodatkowy przeglad w stacji diagnostycznej!

Wysłano z Milestone z użyciem Tapatalk

Opublikowano

tego z krakowa napewno sobie obejrze bo sam akurat w krakowie mieszkam i napewno sie do stacji diagnostycznej przejade.

ale po prostu nie rozumiem takiej roznicy w cenach.

Opublikowano

Polski handlarz wyszukuje absolutnie najtańsze oferty. Auta z 500.000 km przebiegu, po poważnych wypadkach, po powodzi, po różnych dziwnych historiach. Inwestuje w paletę plaku, czasem w lepszego fotografa, daje niską cenę (przy której i tak zarabia) i klienci walą drzwiami i oknami. Do tego dochodzą różne wałki w stylu rejestracja jako pojazd specjalny, przekręty z autami poleasingowymi, VATem. W rezultacie oferowane u nas igły - obowiązkowo po jednym właścicielu, starym niepalącym lekarzu / księdzu, z przebiegiem zawsze zaczynającym się na cyfrę 1 - są zauważalnie tańsze niż podobne auta na zachodzie. Dochodzi do tego że tureckie ściągają auta od nas i opychają je w Niemczech.

Dzicz, trzoda, masakra i kibel. A to wszystko za milczącym przyzwoleniem władz, prawa, policji i wszelkich instytucji, ale za to z jawnym i ochoczym przyzwoleniem milionów wujków Józków, dla których sensem życia jest okazyjne kupno 10-letniego Passtucha w tedeiku, niebitego i wręcz w stanie salonowym, z 155.000 km autostradowego przebiegu potwierdzonego w ASO, za jedyne 15.000 peelenów.

:duh:

Opublikowano

czerwony bym odpuścił bo to US-spec

ktoś już pisał gdzieś o tym Z3 zielonym, ze je ogladał i z tego co pamietam jest do odratowania ;)

Opublikowano

Tu masz o tej niebiesko-zielonej:

Re: [Z3] Plan zakupu i prośba o ocenę sztuki z aukcji

Postprzez houek » Czw Gru 23, 2010 4:43 pm

http://allegro.pl/show_item.php?item=1379575440

A propos z3m, która pojawiła sie wczoraj.

Zebyscie nie mysleli, ze jak kupilem e92 to juz wybilem sobie z glowy zm3 :P

Z racji fakt, ze czesto przebywam w Gorzowie, wczoraj umowilem sie ze sprzedajacym na ogladanie tej emki.

Dzis pojechalem tam rano podekscytowany....przejde od razu do konkretow.

Zmierzylem lakier: generalnie nie jest zle od 160-270 mikronow, tylko maska na skraju poszpachlowana poza zakres pomiarowy mojego miernika czyli ponad 1mm :P Przedni zderzak i maska pomalowane tragicznie, ale to naprawde tragicznie! Sam bym to lepiej zrobil, choc nigdy nie lakierowalem :) Auto musiało miec lakkiego dzwonka w przód, ale komora silnika, przednia belka, podłużnice, kielichy nie ruszone (oryginalna warstwa lakieru) Prawy reflektor trzymał się na jednym uchu, a żeby nie ruszał się na wybojach, ktos go podparł.....zgniocionym kartonikiem po żarowce :)

Po rozmowie tel auto mialo byc z Niemiec, 150tys przebiegu, ksiazka serwisowa i komplet kluczykow, stan idealny....Fakty sa takie: auto z Włoch, 216tys przebiegu (pewnie nie zdąrzyli cofnac :) ), ksiazki brak, jeden kluczyk, wnetrze tak zniszczone i zasyfione, jakby auto stalo 5 lat w kurniku lub oborze!!!! Smród nie do wytrzymania. Jeszczy nigdy w zyciu nie wydzialem takiego syfu i smrodu w aucie!! Zenada!!

Plus to bardzo rowno, cicho pracujacy silnik, szybko wkrecajacy sie na obroty, zero problemow z vanosem. Zaobserwowalem tylko lekki wyciek z lewej strony silnika, trudno powiedziec skad dokładnie - Wania nie przejmuj sie, Emki tez dojezdzaja ponad 200tys bez problemow....chyba, ze Wloch tez cofnal licznik :)

Nie jezdzilem bo, gosc mieszkal w lesie i nie dalo rady Zetka ujechac w sniegu :duh:

Generalnie auto do uratowania przy dosc sporym nakladzie kosztow - ciekawe po ilu praniach wnetrza wywabi sie tez smrod??

Stracilem juz nadzieje, ze mozna wyrwac w Polsce ładna z3m....ale poluje nadal! :cool2:]

A czerwona to USA, i nie jest to 321KM..

http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano
Czerwona ma 243KM (wersja na USA z silnikiem S52) pewnie kupiona na copartcie po strzale przodem (tak obstawiam :mrgreen: ) wskazuje na to spasowanie elementów i nówki lampy made in china :wink:
http://img214.imageshack.us/img214/7770/z3roadsterturninwheelsln4.gif
Opublikowano

Dzicz, trzoda, masakra i kibel. A to wszystko za milczącym przyzwoleniem władz, prawa, policji i wszelkich instytucji, ale za to z jawnym i ochoczym przyzwoleniem milionów wujków Józków, dla których sensem życia jest okazyjne kupno 10-letniego Passtucha w tedeiku, niebitego i wręcz w stanie salonowym, z 155.000 km autostradowego przebiegu potwierdzonego w ASO, za jedyne 15.000 peelenów.

:duh:

Ja to sobie w podpis dam chłopie :-)

Dzięki, pierwszy dzień wiosny i już się dobrze ubawiłem. Ale nie ma co - święta racja :|

Kupię kierunek biały, lewy do Z3
Opublikowano

Nareszcie ktoś kto docenia wartość tych aut. Masz jeszcze wybór w Polsce ale z dachem nad głową jeśli ta wersja Cię interesuje:

Swoja drogą czy ktoś oglądał auto "Mirka" ale pewnie Zgierz kojarzony bardziej z cmentarzem:

http://otomoto.pl/bmw-z3-m-power-C15677152.html

Jestem właścicielem Z3 M Coupe od 3 lat i szczerze polecam ten silnik nie wspominając o linii :roll:

Moja rada: nie kupuj M w Polsce.

Powodzenia.