Skocz do zawartości

Jaki sprzęt do diagnostyki w e36?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jedno i drugie sie nadaje i to nie jest sprzet a oprogramowanie.
Opublikowano
Po pierwsze nie podałeś linka do tego postu a po drugie nie napisałeś jaki masz interfejs. Instalacja inpy jest banalnie prosta, ciężko coś skopać tym bardziej że na necie pełno jest tutoriali.
Opublikowano
  • Autor
Po pierwsze nie podałeś linka do tego postu a po drugie nie napisałeś jaki masz interfejs. Instalacja inpy jest banalnie prosta, ciężko coś skopać tym bardziej że na necie pełno jest tutoriali.

viewtopic.php?f=48&t=150341&p=1072945#p1072945 Oto link do tematu z problemem, a interfejs posiadam taki http://allegro.pl/interfejs-bmw-obd2-usb-adapter-20-pin-inpa-dis-i1486742382.html

Opublikowano

Nie wiem czy widziałeś co pisze w ogłoszeniu "PEŁNA DIAGNOZA BMW roczniki od 1996 roku do 2007 "

Masz interfejs na USB OBD2 a do Twojego samochodu powinieneś mieć ADS, też kiedyś kupiłem taki do e36 M50 z 93' i nie działał :/

Możesz jeszcze pokombinować coś z ustawieniami EDIABASA ale czarno to widzę.

Opublikowano
  • Autor

Kombinowałem nawet w ediabas.ini zmieniłem ustawienia na ADS zamiast OBD i komunikat nie wyskakiwał ale program zaczął się zawieszać. A moje BMW jest z 11.1994 roku.

To chyba bede musiał kupić ADS.

Tyle, że przeglądam aukcje allegro w poszukiwaniu ADS i nic takiego nie widzę są same interfejsy takie jakie ja mam.

Opublikowano
Musisz napisac do Nerwusa z tego forum. On sklada ADSy.