Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Odkryłem wspomnianą w temacie antenke na bocznej lewej szybie. Nikt nie jest mi w stanie powiedzieć, do czego ona jest.

Mam jakąś 5cm na dachu (obstawiam że do radia), ale pewności nie mam. Jakby nie było, radio jest jedno, więc po co dwie anteny?

Która odpowiada za odbiór radia, i do czego jest ta druga?

Zaznaczam że nie mam telefonu, nawigacji ani tunera TV.

Pomoże ktoś wyjaśnić sprawę? :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czyli wychodzi że ta na dachu jest do radia.

Czy tą antene na szybie zakładali nawet jak nie było gps ani telefonu?

Opublikowano

panowie jak nie macie pewności to nie wypisujcie głupot !

antena na dachu we wszystkich e39 kombi i sedan jeżeli jest to podłączona jest do zestawu telefonu komórkowego i działa w pasmie GSM . nie jest przydatna do innych zakresów.....

w szybach znajdują się anteny od GPS=a jeżeli auto posiada oraz do radioodbiornika.

jeżeli ktoś ma chęć sprawdzić która jest po której stornie to proszę spojrzeć na realoem.com .

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004

Opublikowano

Antena na bocznej szybie jest m.in. do radia ale też do pilota centralnego zamka. Pod słupkiem jest wzmacniacz tego sygnalu.

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja mam w sedanie z tyłu na dachu dwie antenki ok.10 i 20cm,jedna od radia a druga nie mam pojęcia,pod siedzeniem kierowcy jest jakieś gniazdo na 4piny,może ktoś wie do czego?,telefonu nie mam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Aha, czyli mam rozumieć że ta na dachu jest wolna, przygotowana do ewentualnego podpięcia telefonu.

I to chciałem wiedzieć, dzięki wielkie :D

A czy gdybym chciał podpiąć telefon pod tą antenke na dachu, to muszę dokładać jakiś osprzęt, czy wszystko jest przygotowane?