Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pojawił się u mnie problem. Przy niskich obrotach silnika pojawia się metaliczne brzęczenie. Jest dosyć delikatne i przypomina uderzanie metalowego drutu o metalową rurkę. Dźwięk dochodzi spod silnika (mnie więcej w miejscu gdzie "wychodzi" wydech). Problem zaczął się w październiku, wtedy wymieniłem poduszki silnika co pomogło na jakiś czas, ale teraz problem powrócił... Macie jakiś pomysł co to może być?
Opublikowano
Spróbuj nagrać ten dźwięk za pomocą kamery lub komórki. Próbuj kilka razy aż uda ci się najlepiej wyłapać ten dźwięk wtedy łatwiej będzie komukolwiek stwierdzić co to mogłoby być.
Opublikowano
pare tygodni temu też miałem podobne objawy, takie metalowe brzęczenie na niskich obrotach, właściwie tylko na wolnych obrotach na postoju, coś brzęczało jakby metal o metal, w czasie jazdy nic. Wziąłem na kanał i okazało się że rura wydechowa była uszkodzona . Pęknięcie około 5 cm po obwodzie. Pospawane i już nic nie brzęczy
Opublikowano
pare tygodni temu też miałem podobne objawy, takie metalowe brzęczenie na niskich obrotach, właściwie tylko na wolnych obrotach na postoju, coś brzęczało jakby metal o metal, w czasie jazdy nic. Wziąłem na kanał i okazało się że rura wydechowa była uszkodzona . Pęknięcie około 5 cm po obwodzie. Pospawane i już nic nie brzęczy

U mnie problem jest bardziej "skryty". Swego czasu także brałem auto na kanał, a potem brał także mechanik. W obu przypadkach w wydechu nic nie widać. Dźwięki dochodzą z miejsca z którego wychodzi wydech, a jest ono dodatkowo zabudowane. Prawdopodobnie konieczne będzie zdjęcie osłon by lepiej się temu przyjrzeć.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do sprawdzenia katalizatory.