Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Próbował już ktoś zastosować LEDy w postojówkach z tyłu i w miejsce STOPu? Jak świecą(barwa przez klosz i jasność)? Czy komputer reaguje nadal na nie i informuje o awarii?

Mam postojówki LED z przodu(spróbowałem gdy jedna padła i tak zostawiłem), działają dobrze, ilość światła nie mniejsza(może nawet ciut większa) choć inne skupienie(bardziej w przód niż rozproszone), czysta i biała barwa, nie ma żadnych niepożądanych oznak.

:!: P.S. Prosiłbym MODa o poprawienie tytułu bo literówkę zrobiłem. Dzięki.

Opublikowano

Z tyłu nie próbowałem, bo widziałem już w kilku autach LED-y wsadzane do standardowego klosza i jakoś mnie to nie przekonywało. Albo nierównomierne natężenie w kloszu albo jakieś dziwne odcienie kolorów. Pod LED-y bardziej chyba nadają się przezroczyste klosze.

Z przodu za to eksperymentowałem z kilkoma różnymi LED-ami i najlepszy efekt uzyskałem z diodami nazywanymi na Alledrogo jako dyfuzyjne :). Świecą one w miarę dookoła więc dość równo oświetlają odbłyśnik w postojówce i wygląda to jak ori. Można jeszcze sobie dobrać barwę ciepła-zimna w zależności od tego czy pod zwykłe żarówki w reflektorach czy pod blue/xenon.

Jak ktoś ma jednak opracowany sprawdzony zestaw na tył to też z chęcią posłucham i obejrzę jakieś foty. Zawsze to mniej prądu bierze i można ze spokojnym sumieniem zostawić w ciemnej uliczce na postojówkach w razie czego.

http://img221.imageshack.us/img221/3032/clipboard02zn2.jpg
Opublikowano

Wygląda na to że będę pierwszy. W środku też myślę nad zamianą na LEDy.

Jak będę wymieniał to dam fotki.

Opublikowano
Na jakimś forum już był projekt z fotkami tylnych lamp przerobionych na led-y. A co do środka, ja mam zimne białe SMD i bardzo ładnie świecą. W bagażniku też można ładnie sobie oświetlić.
Opublikowano
Z przodu w postojówkach mam i nie reaguje. O reszcie napiszę jak spróbuję.