Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi Ci o alu felgi czy o zwykłe stalowe?

Jeśli alu to polerowanie papierem ściernym, pasta polerska to ewentualnie na koniec do polerki na lustro- poszukaj na youtubie ludzie wrzucają filmiki jak się felgą zająć. Jeśli stalowe to czy właściwie jest sens? Stalową felgę można kupić za 30=40zł w dobrym stanie na allegro, ja kupiłem sobie komplet czterech stalówek do opon zimowych za stówę.

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999768810_1.gif

Pozdrawiam

Opublikowano
nie kolego! chodzilo mi o alusy:) staluwki to nie problem sorki ze niedopisalem tego wczesniej. tak wlasnie myslalem ale czy dotego nie trzeba bedziejakos je malowac? nie chodzi mi teraz o rant ktory wlasnie bedzie wypolerowany na lustro tylko o reszte. papierem scierny wyrowna powierzchnie (usune tylko stary lakier)ale co dalej??? trzeba to malowac?
Opublikowano

Nie ma znaczenia miejsce uszkodzenia. Jeśli uszkodzenia są tak duże że polerka nie wystarcza to musisz dać szpachlę.

A pełny opis to: piaskowanie lub szlif papierem i szybko po tym podkład, matowanie papierem ściernym, szpachlowanie uszkodzeń, matowanie i szlif szpachli, lakier bazowy a na koniec bezbarwny. No i nie ma się co bawić w łatki tylko rób całe felgi.

Jak robisz już alu to sądzę iż ściągnąłeś ciężarki. Jeśli są szprychy albo inne efektowne to przy wyważaniu zapytaj o ciężarki wewnętrzne.

Opublikowano

Darek wyczerpał temat :cool2:

Dodam tylko że jeśli jeszcze nie robiłeś felg to lepiej oddaj do jakiegoś profesjonalisty w temacie, bo w brew pozorom wymaga to wprawy i nie jest proste.

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999768810_1.gif

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja za swoje 15" za malowanie, na jednej miałem troszke szpachli, dałem 200zł;) zrobione profesjonalnie i wygląda napradę ładnie:) jak za cały komplet to chyba nie zbyt dużo a jak są bardzo pokiereszowane to wolałbym oddać komuś kto się tym bawi troche dłużej:) chyba że masz czas i chęci;)

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano

Ceny nie podawałem bo to zależy od rejonu w którym się mieszka. 150 zł/szt to zdecydowanie najniższa cena jaką można zapłacić a śednia to ok. 200 zł. Jeśli wzór jest skomplikowany i jeszcze np. dwa kolory to na mniej niż 200 bym nie liczył.

Jeszcze jedna sprawa. Jeśli już restaurujesz to warto dołożyć grosz (nie wiem ile w Polsce może to kosztować ale komplet nie powinien kosztować więcej niż 50zł) i dokupić nowe emblematy.

Opublikowano
ja dałem 200zł za cały komplet a są troche bardziej skomplikowane niż te u Ciebie na autku, tak że bardzo tanio :lol:

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
ale koledzy po to chcialem to zrobic samemu bo wartosc tych felg jest nien wielka tylko chcialem poprawic troche ich wizerunek ale raczej zostawie je narazie takie a na wiosne zozejrze sie nad nowymi felgami:) chcialbym 16' kupic bo 17'mysle ze na naszych drogach to troche tak nie bardzo a 15' do buni to troche male sa:) dzieki koledzy za pomoc teraz wiem na czym stoje a dokladnie na czym jezdze:)