Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie: Ile płynu zużywane jest przez automatyczne spryskiwanie ksenonów w E46?

W czym rzecz - ostatnio wlałem 4 litry płynu do zbiornika i po przejechaniu 300km mam już sucho. W tym czasie spryskałem szybę może 5-6 razy. :mad2:

Samochód garażuję i nie widzę żeby zostawała plama, więc pewnie upuszczam płynu ze zbiornika.

Jakieś pomysły?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jeśli nie ma nigdzie plam to po prostu wypsikałeś i tyle, przecież nie wyparował :mrgreen: Spryskiwacze xenonów raczej sporo ciągną.

kurcze to one musza niezle sie "podlewac" - doslownie psiknalem kilka razy i susza :P

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mi ubywało prze pęknieta pompkę spryskiwacza
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
nie zostawia plam bo ucieka dopiero jak włączasz spryskiwacze :) w garażu włącz je i zobacz czy nie cieknie . Mi zbiornik 5l na długo starcza , a też mam ksenony
Kamil
Opublikowano
Muszę się temu dokładnie przyjrzeć tak jak piszecie. Najlepiej poprosiłbym kogoś żeby psikał, a ja otworzyłbym maskę i sprawdzał... ale wtedy spryski od xenonów mnie obsikają :(
Opublikowano
Muszę się temu dokładnie przyjrzeć tak jak piszecie. Najlepiej poprosiłbym kogoś żeby psikał, a ja otworzyłbym maskę i sprawdzał... ale wtedy spryski od xenonów mnie obsikają :(

z cukru nie jesteś :P nalej wody do spryskiwaczy to nic strasznego Ci się nie stanie jak Cię ochlapią :)

Kamil
Opublikowano
może komuś się przyda ... u mnie wyciekał płyn bardzo powoli ( nie zostawiając śladów pod autem ) przypadkowo zauważyłem białą smużke pod pompką od spryskiwaczy xenonów ,po wyjęciu pompki z zbiorniczka ukazała się uszczelka , wyglądała ok. dla spokojnej głowy zakupiłem ją w ASO (8zł z groszami ) jest ona odrazu z filterkiem , wymieniłem i probem się zakonczył ... uszczelka wzrokowo wyglądał ok, jedyne co zauażyłem przy montażu nowej , że pomka wchodzi w nową dużo ciaśniej ... pozdrawiam