Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zakupiłem E87, nie jest to najbogatsza wersja, w sumie wyposażenie mi odpowiada z wyjątkiem korbek w szybach z tyłu. Jest możliwość dołożenia elektryki szyb z tyłu plug&play, bez żadnej rzeźby, tak żeby było jak fabryka?
Opublikowano

Witamy ,

Zastanawiałem się też kiedyś na tym . Napewno musisz kupić przełącznik do przednich drzwi . Zrobić instalację ( kupić ) i pewnie zaprogramować :) .

Co do mechaniki , najlepiej kupić całe drzwi z mechanizmami ( trafić na taki sam kolor ) . Bo przerabiać środek drzwi o ile będzie to możliwe to będzie napewno sporo kosztować . Do tego musisz doliczyć , tapicerkę drzwi tylnych oraz ew. przełączniki . Według mnie ta modyfikacja jest modyfikacją nie wartą zawrotu głowy .

Opublikowano

Trochę przesadzasz, do wymiany pewnie będą prowadnice, silniczki podnoszenia szyb, na pewno panel sterowania szybami więc od strony mechanicznej to będzie pestka. Nie wiem tylko właśnie jak to będzie wyglądać od strony elektryki - to jest właściwie tylko problem.

Z wymianą drzwi to przesadziłeś już w ogóle...

Opublikowano
Dobrze mówię bo wiem jak jest z dostępnością prowadnic itd. same jest ciężko kupić , a kompletne drzwi w tym samym kolorze wyjdą cię taniej niż każda część kupowana i wsadzana do drzwi. Zresztą skoro twierdzisz że to pestka , to pestka nie będzie pod względem elektryki , ponieważ musisz jakoś to podłączyć a pózniej zaprogramować . Przed cała zmianą dowiedz się czy twój moduł jest przystosowany do szyb tylnych elektrycznych , bo jeżeli nie to musisz i moduł wymienić .
Opublikowano
Prowadnice, przełączniki itp. wszystko kupię bez problemu. Tylko właśnie ta elektryka jest największym problemem bo nie za bardzo wiem jak jest w tymi modułami itp.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
również mi się nie chce tego robić . z tyłu nie jeżdżę :lol:

Tomek

Używane części do komputerów .

http://img409.imageshack.us/img409/6589/mkbmw.gif

• 7 miesięcy temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

siemka, oświeżę trochę kotleta

jak wiemy masa częsci do naszych E87 pasuje od E90, czy może mechanizmy elektryczne nie pasują czasem od E90?

Wcześniej pisaliście o tym, że jest to trudny i kosztowny mod ale chyba dziś już nie ma takiego dramatu:

- boczki 2 x 100zł

- mechanizmy 2 x 150zł

- panel sterowania 100zł

- wiązka elektryczna??

Nie ma dramatu chyba, ceny części oczywiście używane.

Jeśli ktoś z was jest po takim modzie i jest w stanie zrobić pełną listę części potrzebnych do przeróbki byloby super

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
no i pytanie czy moduł komfortu może być ten co jest, czy jest jakiś inny do sterowania 4 szybami?