Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam, w mojej 325i silnik m50 padł czujnik położenia wałka rozrządu. na czujniku siemensa jest nr 12141730028 (ciężko o używke dostępny tylko w serwisie koszt 400zł), mam pytania czy wymieniał ktoś ten czujnik na czujnik siemens 12141703221 (koszt 200zł)? czy są one kompatybilne proszę o pomoc pozdrawiam serdecznie

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu. Następnym razem otrzymasz ostrzeżenie. mattiss

Edytowane przez Daru_krk
Opublikowano
Nie kupuj zamiennika ...kup prędzej dobry ale używany orginalny
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

kolego źle mnie zrozumiałeś obydwa czujniki są oryginalne i obydwa były montowane w silniku m50 chodzi mi oto czy są one kompatybilne czy się czymś różnią

1. PULSE GENERATOR, CAMSHAFT 12141703221 ONLY APPLIES TO CYLINDER HEAD WITH BEARING LEDGEs 11121740463

2. PULSE GENERATOR, CAMSHAFT 12141730028 ONLY APPLIES TO CYLINDER HEAD 11121748388

na innym forum znalazłem że w silnikach m50 były montowane 2 różne głowice i stąd dwa różne czujniki może ktoś wie coś na ten temat??

Opublikowano
witam, w mojej 325i silnik m50 padł czujnik położenia wałka rozrządu. na czujniku siemensa jest nr 12141730028 (ciężko o używke dostępny tylko w serwisie koszt 400zł), mam pytania czy wymieniał ktoś ten czujnik na czujnik siemens 12141703221 (koszt 200zł)? czy są one kompatybilne proszę o pomoc pozdrawiam serdecznie

w tej firmie mają dobre ceny czujników

http://www.bmw-sport.pl/viewforum.php?f=77

Opublikowano
...

... WITH BEARING LEDGEs ...

...

Kolego ja rozumiem oco ci chodzi. Tez to odkryłem ostatnio jak kupowałem czujnik wałka ale korbowego.

Postaram się między czasie na syndykacie zapytać oto , tłumacząc to dosłownie to chodzi o jakieś łożysko :shock:

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
...

... WITH BEARING LEDGEs ...

...

Kolego ja rozumiem oco ci chodzi. Tez to odkryłem ostatnio jak kupowałem czujnik wałka ale korbowego.

Postaram się między czasie na syndykacie zapytać oto , tłumacząc to dosłownie to chodzi o jakieś łożysko :shock:

CHyba naj prościej będzie jak wypniesz ten czujnik i przeczytasz numer części na min co jest. :roll:

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/