Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Interesuje mnie który to kabelek wchodzący do licznika jest odpowiedzialny za impulsy obrotomierza. Moze ktos wie jaki ma kolor albo który pin bardzo mi to potrzebne silnik m50b20
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... Naprawdę.... Aż ciężko czasami ich wyprzedzić...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
powiedz jaki masz licznik u siebie? km wyświetla cyfrowo czy analogowo?
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
2 wiazki wchodzą licznik cyfrowy 3 lub 4 wiazki wchodzily do liczników w silnikach conajmniej 2,5 Pomoze mi ktos? Bo juz raz zaryzykowalem i spalilem pompe paliwa wiec dalej nie chce ryzykowac
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... Naprawdę.... Aż ciężko czasami ich wyprzedzić...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

właśnie ma znaczenie, bo jak analogowy to przyczyna nie działającego obrotomierza leży to winie bateryjek i kostki która jest z tył, też myślałem ze mam coś uwalone w kablach, ale wyszło ze luty były przerwane, wszystko zostało przylutowane i działa

w licznik z CC wchodzą 4 wtyczki, bez CC 2

@edit

SHADOW520, widzę w opisie że masz M50 z roku 90, czyli jak u mnie wyświetlanie km masz na bębenkach, wtyczek 2, w takim razie jak dobrze mówię w tył deski masz taki czarny kwadracik, a w nim taką kosteczkę, sprawdź w niej zimne luty, ewentualnie je popraw, powinno działać

http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
Jak już napisałem mam wyświetlacz elektroniczny... auto z października 1990 silnik m50 pierwszy wypust i licznik na 100% ten który zamontowala fabryka I licznik jest w 100% sprawny grzebałem przy wiązce i mi się ucieła w jednym miejscu iles tam kabli wiec polutowalem wszystkie i wszystko mi dziala jak nalezy tylko nie obrotomierz a nie chce jeszcze raz lutowac 40 kabli bo za chwile cos innego nie bedzie stykalo i moge tak w kółko... dlatego pytam jaki to kabelek zeby tylko ten jeden poprawic Wczesniej obrotek dzialal