Skocz do zawartości

NIE PALI SIĘ KONTROLKA OD AIR BAG W BMW 7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM,

TO MÓJ DRUGI POST:) JAK WSIADAM DO AUTA WKŁADAM KLUCZYK TO WSZYSTKI KONTROLKI SIĘ PALĄ I GASNĄ PO KILKU SEKUNDACH JAK POWINNY, NIESTETY TA OD AIR BAG NIE PALI SIĘ WCALE A WIEM, ŻE TEŻ POWINNA SIĘ ZAPALIĆ I ZGASNĄĆ, PODUSZKA POWIETRZNA PASAŻERA JEST BO PATRZYŁEM BO KLAPKA GÓRNA JEST LUŹNA A PODUSZKA LEŻY SOBIE ŁĄDNIE ZŁOŻONA, PRZYPUSZCZAM, ŻE W KIEROWNICY TEŻ JEST ALE NIE JESTEM PEWIEN, CZY TO, ŻE KONTROLKA SIĘ NIE PALI OZNACZA, ŻE PODUSZKI PODCZAS UDERZENIA NIE ZADZIAŁAJĄ???

Opublikowano

Nie uzywaj DUZYCH LITER w postach :P

Moze poprzedniego wlasciciela razila ciagle zapalona kontrolka w oczy wiec ja sobie odlaczyl. Sprawdz na kompie co boli twoj uklad SRS i wtedy bedziesz pewny ze poduszki sa ok. Oprocz poduszki kierowcy i pasazera w siodemkach chyba sa tez kurtyny oraz poduszki w drzwiach. Moze ktoras z nich byla wystrzelona i nigdy nie zostala zastapiona w pelni dzialajaca.

Opublikowano
czyli moze byc tak ze kontrolka sie nie swieci a one i tak zadzialaja w razie uderzenia:D

A jak nie zadziałają :?:

Zrób sobie diagnostykę komputerową i będziesz wiedział co jest grane :wink:

Jeżeli kontrolka poduszki jest tak zrobiona jak w e36 to trzeba się sporo namęczyć aby ją wyłączyć......a to znak że ktoś grzebał w wskaźnikach i że z poduszkami jest coś nie tak :|

Opublikowano

jak kontrolka się nie zapala to:

1 spalona kontrolka

2 jest usterka układu airbag wyeliminowana przez kogoś tak aby nic nie sygnalizowała

jak będziesz przejeżdzał koło Lubina to podjedź podłączymy u mnie pod KTS-a zaraz wyjdzie szydło z worka

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658