Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
chciałem spytać zastanawiam sie nad monatażem chipa może jakiegoś boxa może ktoś coś polecić czy wogóle warto coś takiego montować prosze o porade...
Opublikowano
chciałem spytać zastanawiam sie nad monatażem chipa może jakiegoś boxa może ktoś coś polecić czy wogóle warto coś takiego montować prosze o porade...

Ja polecam Mastersa,robiłem dwie E60 3.0D.Auta chodzą jak ta lala :D :D :D .Spadło zużycie paliwa,auto lepiej się zbiera.

Opublikowano

chipowalem we wroclawiu e70,silnik i skrzynia.

jezdze juz ponad rok i jestem zadowolony.

placilem 1500zl.

tel.724150394

Opublikowano
chipowalem we wroclawiu e70,silnik i skrzynia.

jezdze juz ponad rok i jestem zadowolony.

placilem 1500zl.

tel.724150394

Kolego a jakie parametry masz po modzie?? jaka byla seria ??

http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
Opublikowano
235 jak na wersja 3.0sd to bardzo slabo...
Opublikowano
też myślałem nad chipem tylko zastanawiam się jak sprawy się mają co do późniejszej awaryjności auta, czy zrobił ktoś większe przebiegi w aucie po chipie i czy coś w tym czasie się posypało? jak jest z częstotliwością serwisu, czy trzeba częściej wymieniać np. filtr, olej? co z filtrem FAP?
Opublikowano
zrobilem 50,000km i nic sie nie dzieje,lubie na trasie troche przycisnac i wystartowac ze swiatel.ale w 90% jezdzis miedzy 2 a 3 tys.obr.tak wiec nic sie nie powinno stac.
Opublikowano
235 jak na wersja 3.0sd to bardzo slabo...

235 w 3.0SD?

To już niewiele zostało z tego silnika.

Chyba że właściciel sam nie wie co ma :norty: :norty: :norty:

Opublikowano

wystarczyła by jedna odpowiedź, że człowiek się pomylił i dodał "sd" ale dobrze wiedział, że wcześniej miał 235KM więc po co ten szum, przez to zaśmiecacie posta......

czy ktoś się jeszcze znajdzie kto zakładał chipa do e70 i zrobił na nim jakiś większy przebieg?? może polecacie jakąś firmę najlepiej z okolic Warszawy-Łodzi-Rzeszowa-Lublina?? i jak cenowo sprawy wygląda, idzie się gdzieś potargować, może mają jakieś zniżki dla forumowiczów :8) :8) :8) ??

Opublikowano
przebieg auto to ok 25tys wszystko OK
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Mam box schnitzera u siebie w takim samym silniku 3.0d i sprawuje się swietnie. Znacznie poprawia wrażenia z jazdy. Pozdr.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
wystarczyła by jedna odpowiedź, że człowiek się pomylił i dodał "sd" ale dobrze wiedział, że wcześniej miał 235KM więc po co ten szum, przez to zaśmiecacie posta......

czy ktoś się jeszcze znajdzie kto zakładał chipa do e70 i zrobił na nim jakiś większy przebieg?? może polecacie jakąś firmę najlepiej z okolic Warszawy-Łodzi-Rzeszowa-Lublina?? i jak cenowo sprawy wygląda, idzie się gdzieś potargować, może mają jakieś zniżki dla forumowiczów :8) :8) :8) ??

zapraszam do VTG, silnik spokojnie sie modyfikuje, w swojej X5 zrobilem juz 75.000km na programie i wszystko dziala bezproblemowo...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ponizej wykres 3.0d po programie :)

auto przyjechalo na boxie, ktory zamiast dodac moc to odejmowal, dokonalismy pomiaru na serii oraz zmodyfikowalismy potem auto, klient wyjechal MEGA zadowolony.

auto w serii mialo soft na rynek belgijski (wedlug katalogu 211KM/450Nm)

BMW%252520X5%2525203.0D%252520CHIPTUNING%252520VTG%252520VS%252520TUNING%252520BOX.jpg

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam,

czy 3.0d po chipie idzie porównywalnie do 3.5d w wersji fabrycznej, czy różnica drugiej turbiny jest wyraźnie odczuwalna? Może macie jakieś doświadczenie z podobnego porównania.

pozdrawiam

"Dobry Boże, co się dzieje z tym światem? Popatrz tu z nieba i przypierd.l granatem."

Alpina B10 V8 4,6

E61 Edition Sport - rodzinne kombi

E39 530i 2002r - moja pierwsza miłość

Opublikowano
Mogę Ci powiedzieć na przykładzie 530d+soft / 535d, że to drugie odchodzi mimo porównywalnego początku - im szybciej, tym bardziej ucieka 535d (wersje LCI)
Opublikowano
ja robiłem u Mastersa delikatnie z 235KM na 275KM i wszystko jest ok, zrobiłem do tej pory 45tys, uważam że warto dorzucić tę parę kucyków, różnica zauważalna
Opublikowano

Jestem ciekaw jaki będzie efekt. A trzeba coś ruszyć na pewno bo 235 KM dla tego auta to zdecydowanie przy mało.. szczególnie mi brakuje na większych prędkościach. Ostatnio E klasy nie mogłem objechać :D

No nic, raczej przy tej wersji silnikowej (1 turbo) szału nie będzie.

"Dobry Boże, co się dzieje z tym światem? Popatrz tu z nieba i przypierd.l granatem."

Alpina B10 V8 4,6

E61 Edition Sport - rodzinne kombi

E39 530i 2002r - moja pierwsza miłość

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam,

czy 3.0d po chipie idzie porównywalnie do 3.5d w wersji fabrycznej, czy różnica drugiej turbiny jest wyraźnie odczuwalna? Może macie jakieś doświadczenie z podobnego porównania.

pozdrawiam

mam 3.0d po chipe i jezdzilem 3.0sd w serii i mialem wrazenie ze jade na 4 cylindrach