Skocz do zawartości

m62b44 jaka powinna byc kompresja na cylindrach??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

m62b44 jakie powinno byc cisnienie sprężania?? dzisiaj bylem na mierzeniu i wyszlo ze mam na kazdym cylindrze po 10.0 bara.

czy to odpowiednie cisnienie ??czy za małe:( czy moze to powodowac wypadanie zaplonu na któryms z cylindrów .

I mam jeszcze jedno pytanie jakie są objawy padnietej odmy?? czy ona tez moze powodowac wypadanie zapłonów??

pozdrawiam i prosze o odpowiedz

Opublikowano
mi się wydaje że b.dobre :)
Uczę się wszystkiego na temat BMW E38 :) Jeżeli zrobię jakąś pomyłkę to proszę mnie poprawić :)
Opublikowano
Nie chcę być złym prorokiem ale jestem na 99% pewien że w swojej M60b40 pół roku temu dokonywałem pomiaru i z tego co pamiętam miałem w granicach 12 bara na każdym cylindrze. No chyba że się myle .............................ale raczej nie.
Opublikowano
Według TIS ciśnienie sprężania w silniku m62b44 powinno wynosić 12 - 14 barów.
marek
Opublikowano
  • Autor

a jak myslicie czy na tych 10 barach na kazdym garku dawala by rade jeszcze jakos normalnie jezdzic czy juz by byla tragedia???

bo u mnie jak narazie jest tragedia nie równo chodzi bylem na kompie z elektryka niby wszystko ok zauwarzylem wyciek ojelu miedzy glowicami a kolektorem ssacym podejrzewam wyciek z odmy i moze lapanie lewego powietrza z uszczelek pod kolektorem ssacym:/prosze o pomoc bo juz miesiac sie mecze z tym autem i dalej stoi:(

Opublikowano
no trochę marne a robiłeś ten pomiar na ciepłym silniku bo na takim sie powinno robić jeśli na ciepłym to lipa
Opublikowano
  • Autor
nie wlasnie na zimnym silniku robilem pomiar
Opublikowano
  • Autor
na zimnym silniku pokazywalo by mniej czy wiecej ???
Opublikowano
to na zimnym pokarze mniej zrób to na ciepłym
Opublikowano

Silnik zagrzany do 90 st. aku sprawne i wtedy robimy pomiar.

Według TIS ciśnienie sprężania w silniku m62b44 powinno wynosić 12 - 14 barów.

Czyli jednak amnezji nie mam. Dobrze pamiętałem że miałem 12 barów a nawet ciut więcej.

Opublikowano
Silnik złom,kompresja w v8 powinna wynosić 14 bar,pomiar na rozgrzanym silniku,przy dieslu na zimnym.
Nur bmw e32
Opublikowano
Silnik złom,kompresja w v8 powinna wynosić 14 bar,pomiar na rozgrzanym silniku,przy dieslu na zimnym.

Pogrzebałem na forum w zakładce ,,zobacz swoje posty" i znalazłem ....................................... 13,5 bara na słabym akumulatorze miałem w swojej E32 więc chyba marek1132 masz racje, a nawet napewno. Niestety tpl twoje M62 w nie miało lekko ktoś jej nieźle wymieszał. Raczej szukał bym innego zdrowego motoru bo naprawa tego......................................................... :cry2: