Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam BMW 2.0 E34 a od kilku dni nie chce zapalić kręci rozrusznik silnik chce zaskoczyć a nie może a dziś był wystrzał z układu wydechowego jest zagazowana. pomocy co z nią nie tak ??
Opublikowano
Ale to próbujesz na gazie palić przy takich mrozach ?

http://img810.imageshack.us/img810/9430/20110302872.jpg

Przykazanie 11 - Myśl !!!

Opublikowano (edytowane)

Witam, podaj oznaczenie silnika- żebyśmy wiedzieli czy masz pasek czy łańcuch to rozwieje wątpliwości czy to wina rozrządu czy nie.

Skoro strzeliła to musiałeś kręcić długo próbując odpalić :roll:

Przedewszystkim tak jak napisał Paweł, posłuchaj czy pompa paliwa wogóle pracuje, być może miałeś mało benzyny, być może jakiejś kiepskiej i być może poprostu gdzieś Ci zamarzła?? Od kilku dni mamy przecież mrozy rzędu -20 :| Znam parę takich przypadków z autopsji. Masz możliwość wpakowania auta do ciepłego garażu? Ciepły to taki żeby z 10 stopni na plusie było...

Edytowane przez kamilf

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999768810_1.gif

Pozdrawiam

Opublikowano
kolego kamilf , kolega mariuszbmw5 nic nie wspomina o wystrzale gazu ,tylko o strzałach z wydechu .Gdyby to były strzały gazu to strzalałby w przepływke , nie w wydech. A to sugeruje ze dostaje paliwo wiec najprawdopodobniej pompka chodzi ,jezeli juz to moze byc nieprawidłołow cisnienie na listwie . Sugeruje sie ze kolega ma silnik m20b20 , tak przynajmniej wynika z opisu w jego profilu.
Opublikowano
Jak zalewa go paliwo to może nie być iskry,ale wtedy nie było by strzału. Może być w innym momencie ??Oile się nie myle to za to odpowiada czujnik poł wału.
Pozdrawiam
Opublikowano
silnik mam 2.0 sześciodniówka 129km i była wymieniana pompa wody od poniedziałku tak sie dzieje. a od kiedy została wymieniana pompa wody auto nie chodziło na gazie. bo jest zapowietrzona z tego co widzę. i nie mam już pomysłu
Opublikowano
Nie doczytałem dokładnie :norty: Jeśli strzela w wydech to prawdopodobnie iskra głupieje - na moje oko rozrząd.

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999768810_1.gif

Pozdrawiam

Opublikowano
witam. wiesz u mnie w m20b25 bylo to samo wyczyscilem czujnik i ta kostke od czujnika bo zasnieziala i bunia odpalila tylko ze nie wkrecala sie na obroty i tak jakby nie na wszystkich garach chodzila:( przeczyscilem swiece i odkrylem pekniecie w tej rurze od dolotu i bunia cieka:) z twojego problemu wynika ze jednak przy wymianie pompy musial rozrzad sie przestawic.
Opublikowano

Witam.

Przy tym silniku nie można przestawić rozrządu przy wymianie pompy wody ponieważ jest ona napędzana paskiem klinowym a nie paskiem rozrządu.

Spróbuj betkę pociągnąć tylko delikatnie, ja też miałem takie przypadki jak ty, po takim zabiegu auto chodziło bez problemu, do czasu odpalenia i zgaszenia na zimnym silniku, potem były problemy z odpaleniem, wiem że to nie jedyny przypadek. Pompa paliwa zaczyna pracować w momencie rozruchu silnika a nie jak w innych autach w momencie przekręcenia stacyjki, także trudno będzie ją usłyszeć czy pracuje.

Powodzenia. :D