Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

auto jest nowe-ma przejechane 50 km, pogoda jest jaka jest (mrozik lekki, troche popaduje)-zwrócilem uwage,że oba reflektory przednie (mam biksenony) są zaparowane-wzdłuż dolnej krawędzi włącznie z częścia klosza od kierunkowskazów (przy kierunkowskazach para szlaczek pary podchodzi wyżej, do 1/3 wysokości klosza)-co ciekawe wszystko jest symetryczne,jak po sznurku-lewy i prawy klosz tak samo zaparowane.

Ktoś grzebał mi w serwisie nieumiejętnie (ale po co-przy serwisie przedsprzedazowym to chyba niekonieczne)?

Chroba wieku dzicięcego raczej w grę nie wchodzi.

Wada fabryczna kloszy?Uszczelki?

czekam na sugestie..;)

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
Zakładam,że byc może jest to jakas fabryczna niedoróbka,może odpowietrzniki nie udroznione-gdzie ewentualnie ich szukać?

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
może źle kombinuję ,ale masz zapięte zapinki na reflektorach ? ktoś dłubał przy żarówkach ,żarnikach ?

Tomek

Używane części do komputerów .

http://img409.imageshack.us/img409/6589/mkbmw.gif

Opublikowano

No teraz nie sprawdzę czy mam zamknięte,ale na zdrowy rozum-skoro para jest w środku i nie schodzi to raczej sa zamknięte-prawda? ;)

tyle,że którędy to sie dostało do środka (wilgoć)? Auto nówka sztuka.

MIKE

Opublikowano
Widziałem kilka najnowszych X3 przygotowanych do wydania klientom, wszystkie miały zaparowane reflektory-BMW daje reflektorom kilka minut na odparowanie po uruchomieniu nie traktując tego jako wady fabrycznej czy błędu technologicznego-chyba, że para nie znika wogóle albo w reflektorze gromadzi się woda-to już na 100% gwarancja. :D
Opublikowano
No u mnie ewidentnie stoi para juz kilka godzin.w międzyczasie jeździłem samochodem..:(

MIKE

Opublikowano

Chociaż w sumie to zastanawiam się nad tym w jakim czasie po odstawieniu auta mogłaby sie para zbierac w lampach? Po paru,parunastu minutach (przy temp -5 st Celsjusza)? Bo jesli tak to może faktycznie tak po prostu jest i po uruchomieniu auta i jeździe wszystko odparuje (?).

Bo szlaczki na obu lampach sa tak równe (lustrzane odbicie),że szok-może faktycznie taki urok (?)

MIKE

Opublikowano
Chyba taki urok-tak samo jest w nowych Saabach i nie ma nawet mowy o wymianie na gearancji bo wszystkie reflektory zachowują się tak samo, ale jeżeli nie daje Ci to spokoju podjedź do Aso i zapytaj dla Twojego świętego spokoju
Opublikowano
Sprawdze auto jutro,po prostu pojezdże i zobacze-teraz juz nie chce sąsiadom hałasować ;)

MIKE

Opublikowano
mikołaj nic się nie martw miałem podobnie zarówno w jedynce jak i w X sugestia serwisu była taka żeby przeczekać tydzień 1,5 jak nie minie to sprawdzą co jest nie tak.... nazwali to przystosowaniem nowych reflektorów do użytkowania szczególnie jak auto stało długo w cieple i nie ma to nic wspólnego z jakimkolwiek rozszczelnieniem.... u mnie minęło tak jak mówili i do dzisiaj od czasu do czasu zerkne na klosz i zero problemów :cool2:
Opublikowano

Poprawiacie mi humor Panowie..;)

Poobserwuję i dam znać :)

MIKE