Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Dzis mialem odebrac swoja swiezo zakupiona jedyneczke od dealera, zanim mialem nia wyjechac samochodzik mial przejsc przeglad i serwis. Jakiez bylo moje zdziwienie i smutek gdy dzisiaj rano dostalem telefon ze autko nie wrocilo jeszcze z serwisu z powodu awarii pompy ABS'u :shock: i bedzie gotowe dopiero na wtorek :(

Jedyneczka jest z 2007, przebieg 64k km, czy to normalne ze po takim przebiegu pompa nadaje sie juz do wymiany? Znalazlem w sieci informacje ze pompy ABS montowane miedzy innymi w BMW 1 w latach 2004-2008 mialy jakas wade i czesto ulegaly awarii. Mial ktos z was taki przypadek?

Ciesze sie z jednej strony ze to znalezli i nie bede musial oddawac auta na gwarancje za np miesiac, ale z drugiej strony jestem troszke zawiedziony...

Edytowane przez grabson79
  • Członkowie klubu
Opublikowano
To prawda, że bywają awarie pomp ABS w seri 1. Np nie mozna odpowietrzyć układu hamulcowego...

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• Członkowie klubu
Opublikowano
nie każdy dealer o tym wie :)

Jakoś dziwnie mi się kojarzy :lol:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
To prawda, że bywają awarie pomp ABS w seri 1. Np nie mozna odpowietrzyć układu hamulcowego...

przy jakich przebiegach zdazaja sie te awarie o ktorych piszesz?

no coz pozostaje sie cieszyc ze to wyszlo teraz i ze juz nie bedzie sprawiac problemow w przyszlosci

moje info o wadliwych pompach pochodzilo z forum audi, ale wymieniono wlasnie jedynke, audi a3 i mazde 3 jako modele z wadliwa pompa