Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mogę doradzić, że K&N ma naprawdę pozytywny wpływ na brzmienie wkręcającego się na obroty silnika :D

Pozdrawiam,

Opublikowano

Najlepszy dolot jest ori.. Niestety wszystko inne to tylko wydawanie pieniędzy dla poprawy samopoczucia. Owszem dźwięk się zmienia ale osiągi mogą nawet spaść..

Osobiście odradzałbym taką inwestycję..

Pozdrawiam

Opublikowano
a ja zrobiłbym [jeśli oczywiście decydowałbym się na to] dolot na długiej rurze ze stożkiem. Dlaczego? będzie to niesamowicie wzmagać dźwięk i nieść echo w tej długiej rurze dolotowej. Do tego przydałoby się udrożnić układ wydechowy z katalizatorów i wstawić strumiennicę spiralną [łuskową]. Mocy na pewno po tym nie przybędzie, ale podniesie się moment obr i będzie to odczuwalne :8)
Opublikowano
....Mocy na pewno po tym nie przybędzie, ale podniesie się moment obr i będzie to odczuwalne :8)

Lub samochód całkowicie straci moc, wg mnie poprawianie układów wydechowych i dolotowych nie mając pojęcia o ich działaniu to tylko wyrzucanie kasy w błoto.

brokat_