Skocz do zawartości

320d kolejny problem tym razem z odpalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chcialem jutro jechac na gielde sprzedac moje autko, dzis rano wsiadam i nie dalo sie odpalic, kręci kręci aż potem za chyba 5 razem odpalił.

Ostatnio miałem to samo i wymieniłem filtr paliwa i bez problemu paliło, przez tydzień potem znów to samo. Ostatnio tydzien temu znów wymienilem filtr paliwa i odpalalo normalnie do dzisiejszego ranka.

Jaka moze byc przyczyna?

W baku jest czysto, paliwo tankuję tylko na tej samej stacji orlenu. Nigdy nie zapala mi się rezerwa! Ten ostatni filtr przeciolem i w srodku bylo czyściutko bez zadnych zanieczyszczen.

Już mi ręce opadają!!!

P.S Jeszcze wczoraj przed sprzedaza przestała działać szyba od kierowcy ;(

Opublikowano
A jezeli juz go odpalisz to auto kopci??? Chodzi mi o kolor spalin niebieskie, a moze siwe??? po dopaleniu pracuje rowno??? Nie chcial bym Cie straszyc ale to moga byc poczatki konca pompy wtryskowej...
''Impossible is nothing''
Opublikowano
W CR podobno pompy nie padaja :) ale czujniki cisnienia na szynie CR. Nie mam z tym doswiadczenia ale zaczol bym od czyszczenia tego czujnika/sprawdzenia i podpiecia pod INPE.
Opublikowano
komputer pokazuje za male cisnienie cr, a jak wymienie filtr i usune blad to go nie ma. I odpala normalnie, tydzien pojezdze potem znow nie odpala i znowu jest blad ten sam, wymieniam filtr i znow pali normalnie.