Skocz do zawartości

320i obrotobierz zatrzymuje sie na ekonomizerze..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam taki problem wymieniłem licznik bo stary mi nie dziłał i po wymianie wszystko ładnie chodzi tylko obrotomierz zatrzymuje sie dopiero na ekonomizerze o co chodzi licznik jest od takiego samego modelu auta
Opublikowano
Rozjaśnij ,skazówka opada po zgaszeniu auta tak nisko,czy jak dasz w pedał to wychodzi poza skale.To że od takiego modelu to nic nie znaczy,powinien by jeszcze motor taki sam,masz pewnie od R4,lub zegary zaliczyły upadek ,choc nie sadze.
Opublikowano
jak dodaje gazu to przechodzi tak daleko poza skale licznik jest od identycznego samochodu jak ja mam czyli 320i 6 cylindrów 150 koni normalnie na starym jak był na wolnych obrotach to miał jakies 600-700 obrotów na minute teraz na wolnych obrotach pokazuje gdzies 1200-1300 wyglada tak jakby obrotomierz byl przesuniety albo cos
Opublikowano
Tak na logikę, nie pomoże, bo komputer przekazuje poprawne dane, tylko wskazówka jest źle założona, przesunięta o kilka stopni [stricte mechaniczny problem]. Tak, jak mówił KermitNH.