Skocz do zawartości

320i obrotobierz zatrzymuje sie na ekonomizerze..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam taki problem wymieniłem licznik bo stary mi nie dziłał i po wymianie wszystko ładnie chodzi tylko obrotomierz zatrzymuje sie dopiero na ekonomizerze o co chodzi licznik jest od takiego samego modelu auta
Opublikowano
Rozjaśnij ,skazówka opada po zgaszeniu auta tak nisko,czy jak dasz w pedał to wychodzi poza skale.To że od takiego modelu to nic nie znaczy,powinien by jeszcze motor taki sam,masz pewnie od R4,lub zegary zaliczyły upadek ,choc nie sadze.
Opublikowano
  • Autor
jak dodaje gazu to przechodzi tak daleko poza skale licznik jest od identycznego samochodu jak ja mam czyli 320i 6 cylindrów 150 koni normalnie na starym jak był na wolnych obrotach to miał jakies 600-700 obrotów na minute teraz na wolnych obrotach pokazuje gdzies 1200-1300 wyglada tak jakby obrotomierz byl przesuniety albo cos
Opublikowano
rozbierz zegary i przesun wskazowke w dol. mozna to ustawic. prawdopodobnie poprzedni wlasciciel cos z nimi robil i zalozym wskazowke nie sprawdzajac czy dobrze wskazuje
Opublikowano
  • Autor
a czy reset kompa "domowy" cos by pomogl??
Opublikowano
Tak na logikę, nie pomoże, bo komputer przekazuje poprawne dane, tylko wskazówka jest źle założona, przesunięta o kilka stopni [stricte mechaniczny problem]. Tak, jak mówił KermitNH.