Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postprzez rafalmatysiak77 » 15 Lut 2011 19:23

witam Ludzie moze wy mnie pomozecie Od niedawna jestem posiadaczem e-36 320i coupe i problem polega na tym ze przy mojej spokojnej jezdzie auto w mieszanym cyklu pali 14-15 litrow!!!! bylem na analizie spalin i wyniki ma takie CO-4.69, HC-423, Co2-14.6, O2-0.25 Lambda-0.889

w drugim pomiarze CO-3.68, HC-267, CO2-14.8, O2-0.55, Lambda-0.923...Co moze byc przyczyna takiego spalania Dodam ze spaliny maja dziwny zapach jakby toksyczne czy cos Pozdr :mad2: :mad2:

Opublikowano
No i po co zakładasz drugi raz ten sam temat :mad2: Wystarczyło edytować pierwszy post i tam zmienić tytuł . A co do problemu to byłeś gdzieś na kompie na sprawdzeniu
Opublikowano

Opisz dokładniej jak była wykonywana analiza spalin.Czy silnik miał temperaturę roboczą

(ok 90 stopni) przy pomiarze?Na jakich obrotach było robione badanie?

Masz cały czas sondę na bogato 0,8 V-0,9V.

Opublikowano

Toksyczny składnik czyli węglowodory (HC) maja bardzo dużą wartość.Są to tylko częściowo spalone cząstki paliwa.

Zarówno na jałowym jak i na wysokich (3000 obr\min).

Jeśli przepływomierz masz boscha to sonda 1V ,jeśli siemens to 5V.

Opublikowano
dzieki za pomoc Czyli po zmianie sondy powinno wrocic do normy? czy to dopiero poczatek lancucha zwanym szukanie przyczyny? chodzi mnie glownie o to spalanie Kupujac auto zdawalem sobie sprawe ze moze palic ale ten moj to przegiecie...Pozdr