Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, czy ktoś miał ten problem?

ostatnio po odpaleniu silnika na mrozie zaczęło targać całym samochodem , najprawdopodobniej chodził nie na wszystkich cylindrach.

po paru minutach zaczyna pracować w miarę normalnie.

na ciepłym silniku tez nie pracuje jak kiedyś, bo przy przyspieszaniu czuć ze silnik nie pracuje płynnie, tak jakby nie palił na jeden cylinder i da sie usłyszeć stukot podchodzacy pod klekotanie

e39 530d ,99 automat

prosiłbym o podpowiedź jeżeli ktoś miał ten sam problem

Opublikowano

Ja bym podłączył pod komputer - może są jakieś błędy.

Ale może ktoś bardziej obeznany w mechanice silnika się wypowie.

Opublikowano
był dziś podłączany i nic nie wykazało, jutro jade jeszcze zeby sprawdzić to samo na rozgrzanym silniku
Opublikowano
odłączaj kolejno wtyczkę z wtryskiwaczy, po zmianie pracy lub braku zmiany pracy silnika stwierdzisz, które wtryskiwacze pracują.
Opublikowano
Zalej czym prędzej jakiegos lepszego paliwa + dodatek do czyszczenia wtrysków STP, jeśli to była sprawa jednorazowa to powinno sie poprawić.
Opublikowano
wtyczki możesz odpinać nic się nie wydarzy, ja w tem sposób u siebie stwierdziłem niesprawność jednego wtryskiwacza, można to samemu zrobić, nie trzeba jeżdzić po mechanikach.
Opublikowano
dzieki spróbuje , a sprawa chyba nie jest jednorazowa bo cały czas dodaje do paliwa środka do czyszczenia wtrysków i tankuje tylko na statoil.