Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Proszę o informację na temat świateł do jazdy dziennej.

Mam w komputerze opcję światała do jazdy dziennej i aktywowałem ją. Swiatła świacą się w pozycji 0 i 3- ustawienie na czujnik.

Świecą się również z tyłu nie zależnie od położenia przełacznika.

Wiem że światła do jazdy dziennej powinny świecić się tylko z przodu.

Proszę o info

Pozdrawiam

Opublikowano
przy ustawieniu na auto świecą światła tylne i z przodu ringi mocą 35W, po zmroku automatycznie przełączają się na mijania czyli np. xenony + ringi które świecą ze słabszą mocą 7W
Opublikowano
przy ustawieniu na auto świecą światła tylne i z przodu ringi mocą 35W, po zmroku automatycznie przełączają się na mijania czyli np. xenony + ringi które świecą ze słabszą mocą 7W

Dokładnie tak teraz świecą

Z tyłu powinny się zapalać dopiero po przełaczeniu na światła mijania.

W dzień w pozycji 3 i 0 powinny świecić tylko z przodu.

Opublikowano
W BMW w przeciwieństwie do np. Audi światła dzienne obejmują zarówno światła przednie i tylne.Nie widziałem BMW z apalonymi ringami bez tylnych
Opublikowano
W BMW w przeciwieństwie do np. Audi światła dzienne obejmują zarówno światła przednie i tylne.Nie widziałem BMW z apalonymi ringami bez tylnych

Dokładnie. Nie wiem czy jest to odrębna polityka BMW czy są to indywidualne ustawienia dla danego kraju.

• 1 rok później...
Opublikowano

Ja mam dzienne i świecą mi tylko z przodu, tył włącza się dopiero jak czujnik zmierzchu zadziała lub gdy sam włączę choćby postojówki (czyt. ringi)

Pozdrawiam

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Oczywiście dzienne świecą tylko z przodu.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Przełączyć na A
Opublikowano
Pozycja auto. Z tyłu też się świecą nie zależnie w jakiej pozycji jest czy A czy 0. Aktywowałem swiatła do jazdy dziennej w ustawieniach.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

u mnie tez swiatla dzienne oznaczaja ringi + tylne lampy (bez oswietlenie tablicy) bez wzgledu czy przelacznik jest na A czy na 0

troche sie tym zdziwilem, bo czytalem wczesniej, ze w europie swiatla dzienne to tylko przod - ale uznalem, ze to specyfika US

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

OK jeszcze raz ...

BMW ma światła do jazdy dziennej (FABRYCZNE) które świecą się z przodu i tyłu. Nie zależnie od modelu czy kraju.

Dopiero modele z 2012 i chyba końcówka 2011 mają zmiany dotyczące świateł z tyłu. Tzn z tyłu nie świecą się.

Światła aktywuje się z BC w menu jest opcja aktywacji lub nie.

Jeżeli ktoś chce aby z tyłu nie świeciły to musi zmienić soft. (soft musi być przerobniony i ponownie wgrany) Można to zrobić jak ktoś bardzo chce.

Koniec dyskusji.....

Opublikowano

Witam

Nie mogę wejść w to menu z przyciski bc, kiedyś to ustawiałem w 3 ce, było ile ma razy włączyć się kierunek, zamykanie drzwi, a tu nie mogę w to wejść, co ma się wyświetlać na zegarach w momencie przytrzymywania bc?

MK

Opublikowano
Oj z tego co się orientuje to trzeba przekodować to świecenie i wyłączyć tylne obrysówki i będą dzienne jakie chce kolega.
Opublikowano

ja chcę włączyć dzienne z przodu w lampach, żeby się świeciły w pozycji A, jak wejść w to menu różnych ustawień?

MK

już znalazłem, wchodzi się przez idrive.

dzięki

• 2 lata później...
Opublikowano
Mam odznaczone w idrive światła do jazdy dziennej a i tak na auto włącza ksenony. Nie ma żadnej różnicy co odznaczę. Rozumiem że na światłach dziennych w bezchmurny dzień powinny palić się tylko ringi, tak?
Opublikowano

Tak, powinny świecić tylko ringi,

ale przełącznik oświetlenia w pozycji "0" :mrgreen:

Trzeba pamiętać, że głowa jest do myślenia

a tyłek do siedzenia.

Nie należy tego zmieniać.

Opublikowano

Jak na "0" ?

Nie na auto??? Myslalem ze wlaczaja sie ksenony kiedy jest ciemno a kiedy jest jasno to dzienne. To na czym polega automat???

Opublikowano
Jeżeli chcesz sprawdzić czy aktywowałeś światła do jazdy dziennej ustaw przełącznik w pozycji"0". Wtedy niezależnie od pory dnia będziesz miał tylko światła do jazdy dziennej. Jeżeli przełącznik ustawisz w pozycji "A" to dzienne zapalą Ci się przy dobrym nasłonecznieniu dnia. Jak będziesz próbował bawić się w tej pozycji w garażu lub przy słabym świetle dziennym, to wtedy nie włączą Ci się dzienne tylko normalne światła mijania. I cała filozofia. W modelach przedliftowych świeci się przód i tył.
Opublikowano

A więc na 0 działają światła dzienne ale jak włączę auto to zapalają się ksenony po mimo słonecznego dnia. Stąd właśnie moje pytanie.

Rozumiem że na ustawienia "auto" powinno działać tak jak w innych autach; w garażu zapalają się ksenony, wyjeżdżam na zew - gasną i zapalają się do jazdy dziennej?

No to może u mnie czujnik jest uwalony bo na auto tylko ksenony się świecą a na 0 ringi.

Opublikowano

a nie wpadłem na to że faktycznie mogę tego nie mieć.

sprawdziłem vin i nie ma wzmianki o czujniku świateł, a o czujniku do wycieraczek jest.

Mogę prosić o potwierdzenie ?

nr vin WBAFF41048L124830

rozumie że tego sobie nie dołożę bez zmiany szyby?