Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam ;) Mam taki problem urwały mi sie w mojej Beci przy wkladce od EWS jesli się nie myle , dwa kabelki ;) czy to cos może znaczyć że auto nie odpala ?

HELP ME !! :cry2:

Edytowane przez hnatek91
Opublikowano

1) Zmień tytuł tematu na zgodny z formatem na forum.

2) Na stacyjce jest taka plastikowa obejma, od której odchodzą 2 przewody. Jest to cewka indukcyjna - antena. Przewody prowadzą do wzmacniacza [pod kolumną kierownicy], dalej do modułu EWS. W tym momencie, jako, że przewody są urwane, EWS Ci nie widzi kluczyka.

Zlutuj przewody tak, jak powinny być i wszystko powinno być ok.

Opublikowano

Ja te auto kupilem sprowadzone z Niemiec, i była wymieniona stacyjka bo sie zacieła , dostalem 1 kluczyk do tej "" niby nowej " . . Wszystko dzialalo nie odpalelem jej przez 3 miesiące wsiadam do auta chce odpalic a tu zapalily sie kontrolkii jak przełanczam na zaplon to nie reaguje rozrusznik , a gdy wymienił mi tą stacyjkę to ten plastik co jest na tej wkładce jest polamany od dołu czy to coś moze znaczyć ze nie odpala .

HELP ME !! :cry2:

Opublikowano

Działała, paliła i nagle sama przestała?

W tym plastiku jest zwojnica [cieniutki drut nawinięty wiele razy], jak jest plastik połamany, to jest duża szansa, że drucik w środku jest przerwany.

W kluczyku masz transponder [pastylkę] EWS, musisz ją przełożyć do nowego kluczyka i mieć sprawną antenę [ten plastik na stacyjce]. W innym przypadku nie odpali. Teoretycznie.

Jeśli działała wcześniej, to mogło coś było mieszane w EWSie [np. jest usunięty] i przyczyny trzeba szukać gdzieś indziej.