Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Według mnie termostat do wymiany. Nie otwiera sie jesli w silniku temperatura caly czas rosnie a chlodnica zimna.
Opublikowano
A ja pany to bym zaczal od prawidlowego odpowierdzenia ukladu chlodzenia. Nie miales brakow plynu w chlodnicy, jakis wyciekow, nie wymieniales plynu w ukladzie??
Opublikowano
Wymieniales pompe wody i zapowietrzyles uklad. To bardziej jak pewne. Napisz kilego jak przeprowadziles czynnosc uzupelnienia plynu w ukladzie.
Opublikowano
a to o wymianie pompy nie wspominales, wyglada na to ze faktycznie zapowietrzyles uklad
Opublikowano

Dla mnie gazownicy LPG montowali i od tamtej pory mialem problemy z przegrzewaniem sie silnika, odpowietrzylem zgodnie z instrukcja zamieszczona na forum i gra gitara. Wszelkiego rodzaju ubytki plynu chlodzacego trzeba usunac a pozniej zmudna czynnosc odpowietrzania. Im wiecej czasu poswiecisz na odpowietrzenie i im bardziej dokladnie podejdziesz do tematu tym lepszy efekt...

Sprawdz to koniecznie.

Jak ja zmienialem pompe spuscilem plyn z chlodnicy, pompy + termostat (tez wymiana). Po montazu weszlo jedynie nico wiecej jak 3 litry plynu. Po pelnym odpowietrzeniu jeszcze okolo 2-2,5l :]

Opublikowano
mam jeszcze jedno pytanie czy znacie jakiegoś dobrego mechanika w okolicach brzezin koło łodzi mieszkam tu od niedawna i nie mam pojęcia gdzie mogę sie zgłosić nie znam tu nikogo ? niestety nie pojedzie mi dalej niż 2 km.
Opublikowano

Jesteś pewien że chcesz dać zarobić mechanikowi? Podejrzewam że zedrze z Ciebie jak za mokre zborze, a i tak może nie będzie umiał odpowietrzyć.

Na forum jest bardzo dokładna instrukcja jak poprawnie odpowietrzyć układ, poczytaj, a najlepiej wydrukuj sobie i zrób krok po kroku tak jak tam jest napisane- zaoszczędzisz pieniądze i czas który auto stałoby u mechanika :wink: Nie ma tam w instrukcji żadnych nie wiadomo jakich technik i umiejętności potrzebnych żeby odpowiednio odpowietrzyć więc nic nie stoi na przeszkodzie żebyś spróbował- gorzej nie popsujesz :norty:

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999768810_1.gif

Pozdrawiam

Opublikowano
mógłbyś podać link do tego poradnika? tez mam coś takiego u mnie że musze kąkretnie przegazować żeby leciało ciepłe powietrze...
Opublikowano

:search: :search: :search:

Znasz już opcję szukaj??? U nas na forum już ją mamy od pewnego czasu,jest prosta w użyciu :wink:

Pomijając to że temat ten jest pierwszym tematem w podforum "E34"

LINK: viewtopic.php?f=71&t=101732

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999768810_1.gif

Pozdrawiam

• 1 rok później...
Opublikowano

Kolego po co masz jechać? Szkoda kasy i silnika. Zrób to sam. Masz ładnie na forum opisane jak odpowietrzyć układ. Mi się szybko udało przepchać powietrze ustami :norty:

Odkręciłem zbiorniczek wyrównawczy odkręciłem odpowietrznik i dmuchałem w zbiorniczek. Leciało powietrze. Jak mi brakowało tchu to zakręcałem najpierw odpowietrznik potem przestawałem dmuchać. można też uciskać wąż. Cały czas dolewaj płynu do układu żebyś nie wdmuchał powietrza. Robiłem to na zgaszonym i Ty też tak rób.

Później gdy z odpowietrzników kipiał płyn cały czas bez bąbelków odpaliłem silnik z zakręconymi odpowietrznikami i jak ruszyłem przepustnicą to już był przelew. Ale na obrotach jeszcze potrzymałem zakręciłem ukłąd i jak zrobiło trochę ciśnienia to odkręciłem odpowietrzniki i wywalało płynu, ale trochę bąbelków poleciało bo pompa przepchała jakieś bańki. Zakręciłem wszystko poczekałem aż osiągnie pion i załączy się visko temp ustawiona max na gorąco. Wszystko było ok zgasiłem poczekałem do nast dnia i na drugi dzień skontrolowałem odpowietrzniki na odpalonym silniku. Było ok i już mam spokój.

Lepiej autko postawić przodem np na jakimś krawężniku. górce, podjeździe bo wtedy łatwiej z nagrzewnicy usunąć powietrze.