Skocz do zawartości

Jak szybko zuzywaja sie klocki hamulcowe??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj rano zostalem zaskoczony komunikatem ktory mi sie wyswietlil...breake linings. Czy to mozliwe ze po 11000km od wymiany klocki sie juz skonczyly??!!
Opublikowano
jak zwykle ciezko powiedziec bo zalezy jakie były klocki i jak jezdziłes , ale zakładam ,ze ani nie wsadziłes jakiegos badziewia ani nie hamowałes jak psychopata za kazdym razem ,wiec pewnie wina lezy po stronie czujnika/ kabla który do niego jest poprowadzony.Bo 11 Tkm to stanowczo za szybko na zuzycie klocków. Trzeba tez pamietac ,ze czujniki są dwa- 1 w lewym przednim a drugi w prawym tylnim kole- czy 11 000 km temu zmieniałes klocki na obu osiach ?? jesli nie to spprawdz co ze starszymi klockami. JEsli były zmieniane wszystkie to tak jak mowie - napierw sprawdz czujnik a potem niestety kabel trzeba diagnozowac ..
Opublikowano

Hmm jak wyjątkowo ostro jeździłeś a masz klocki marnej firmy to jak najbardziej jest to możliwe:)

Ja kupowałem w różnych samochodach klocki Ferrodo a wcześniej jakieś tańsze - jak byłem małolat. Mój max na klockach to 18tys km :duh: a jeździłęm głównie w trasie. Jedyne jakie wytrzymały dłużej to LUKAS w Focusie, jak go kupiłem to były, zrobiłem nim 30tys km i przy sprzedaży jeszcze były niezłe:)

Kiedys mi ktoś powiedział że oryginały BMW wytrzymują 45tys km, ale nie wiem czy to prawda i przy jakiej jeżdzie.

BTW: jak o ciekawostka, mój kolega ma agencję reklamową i jak wiadomo szybko i dużo jeździ, ma avensisa i oryginalne klocki starczają mu na 15tys km :mrgreen:

Opublikowano
No wlasnie chodzi o to, ze ani nie jezdzilem jak debil, ani klocki nie byly kiepskie. Zalozylem Lukasy. Owszem zdarzylo sie czasem poszalec i hamulce sie grzaly ale nie za czesto :) Mozliwe ze chodzi o klocki z tylu auta. Bede zmienial kola na zimowe to zobacze co i jak. Mozliwe, ze to one juz umieraja...:)