Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam BMW 520i E34 1990r

Mam problem z ogrzewaniem zimą w ogóle nie grzeje a latem tylko grzeje a nie chłodzi czym to może być spowodowane :?:

Opublikowano

Za temperaturę powietrza odpowiedzialne sa elektrozawory.

Ale z Twojego opisu wnioskuję cos jeszcze, środkowe nawiewy tylko w niektórych wersjach miały regulowana temperaturę. Zazwyczaj leci z nich powietrze wprost z otoczenia, czyli zimna zimne a latem ciepłe adekwatnie do aury na zewnątrz.

Sprawdż lub powiedz czy nadmuch na nogi i na szybe także ma tak że nie reaguje na zmiany pokrętła temperatury, bądź reaguje źle.

Opublikowano
a termostat dobry?

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
wlacz samochod daj mu sie nagrzac, wlacz nawiewy trzymaj przez chwile na okolo 2tys obr. i jezeli poleci cieple powietrze to znaczy, ze masz malo plynu/zapowietrzony uklad chlodzenia.
Opublikowano
a może coś nie tak z nagrzewnicą?

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
u mnie przestał grza po wymianie pompy wody to dołożyłem mu elektryczną pompę obiegową i wróciło do normy
Opublikowano
Elektrozawory albo sterowanie. Jest opisane na forum jak sprawdzić i jak zregenerować.A i czy dochodzi napięcie na zaworki.
Pozdrawiam
Opublikowano
Rozbierz elektrozawory ja w poprzedniej miałem odwrotnie cały czas grzała pokapowałem się w lato :) rozebrałem, wyczyściłem i gitara.
Opublikowano
u mnie latem ciągle grzeje że nie da się wytrzymać a w zimie jest zimno jak cholera :mrgreen: