Skocz do zawartości

325i E36 Problem z rozrusznikiem???...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam nie dawno zaobserwowałem że podczas odpalania jak przekręcam kluczyk żeby odpalić to rozrusznik zakręci i zaraz przestaje kręcić....po drugiej próbie zawsze już kręci dobrze. Akumulator jest w porządku, naładowany. Co to może być????
Opublikowano
Chyba jeździmy tą samą bemką, mam dokładnie to samo, czasem zdarzało się że przez tydzień nic się nie działo, ale z czasem objawy się nasilają, jeżdżę tak od 3 miesięcy i coraz częściej się to zdarza , pewnie rozrusznik nam pada, tylko że roboty żeby się do niego dostać jest trochę, ale muszę się w końcu za to wziąć i tobie też to radze
Opublikowano
Panowie po prostu rozrusznik do regeneracji. ma swoje lata i ma prawo się zużyć :) bądź kto jak woli kupuje nowy. ja u mechanika dałem do regeneracji i pomogło :) od 4miesiecy mam spokój :)chyba ze ktoś z użytkowników uważa to inny problem..... to ok. mam prawo się mylić.
Opublikowano
  • Autor
no mi tez na pierwszą myśl przyszło do głowy ze to może być rozrusznik....ale potem pomyślałem że może kostka w stacyjce czy może sama stacyjka??ale może i objawy byłyby inne....??
Opublikowano
  • Autor
miał ktoś już taki przypadek????.....
Opublikowano
opisz dokładnie co się dzieje to będzie łatwiej zdjagnozować problem. jesli słychać taki świst jak krecisz kuczykiem to na 200% rozrusznik. Regeneracja (tuleje, może elektro włacznik czyli bendix) powinna pomóc. Koszt niewielki, od 50-100 zł, oczywiście jak sam wyjmiesz i włożysz rozrusznik, a troche roboty przy tym jest :cool2:
Opublikowano
A moze za szybko probojesz odpalic. Po przekreceniu zaplonu w pozycje 2 czyli jak zapala ci sie kotrolki poczekaj z 3-5 sek i sproboj zapalic i zobacz co sie dzieje. Jak to samo to rozrusznik na warsztat.
Opublikowano
  • Autor
Za szybko to raczej nie, bo kręcę zawsze aż zapali, a objaw jest taki ze sam się wyłącza i dalej nie kręci....i faktycznie z daleka to wygląda jakbym chciał za szybko odpalić......za drugim lub kilka razy pod rząd zdarza się ze kręci dobrze bez rozłączania.....czy to napewno rozrusznik aby?????...
Opublikowano
  • Autor
...dodam że z czasem objawy się nasilają...