Skocz do zawartości

325i E36 Problem z rozrusznikiem???...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam nie dawno zaobserwowałem że podczas odpalania jak przekręcam kluczyk żeby odpalić to rozrusznik zakręci i zaraz przestaje kręcić....po drugiej próbie zawsze już kręci dobrze. Akumulator jest w porządku, naładowany. Co to może być????
Opublikowano
Chyba jeździmy tą samą bemką, mam dokładnie to samo, czasem zdarzało się że przez tydzień nic się nie działo, ale z czasem objawy się nasilają, jeżdżę tak od 3 miesięcy i coraz częściej się to zdarza , pewnie rozrusznik nam pada, tylko że roboty żeby się do niego dostać jest trochę, ale muszę się w końcu za to wziąć i tobie też to radze
Opublikowano
Panowie po prostu rozrusznik do regeneracji. ma swoje lata i ma prawo się zużyć :) bądź kto jak woli kupuje nowy. ja u mechanika dałem do regeneracji i pomogło :) od 4miesiecy mam spokój :)chyba ze ktoś z użytkowników uważa to inny problem..... to ok. mam prawo się mylić.
Opublikowano
no mi tez na pierwszą myśl przyszło do głowy ze to może być rozrusznik....ale potem pomyślałem że może kostka w stacyjce czy może sama stacyjka??ale może i objawy byłyby inne....??
Opublikowano
opisz dokładnie co się dzieje to będzie łatwiej zdjagnozować problem. jesli słychać taki świst jak krecisz kuczykiem to na 200% rozrusznik. Regeneracja (tuleje, może elektro włacznik czyli bendix) powinna pomóc. Koszt niewielki, od 50-100 zł, oczywiście jak sam wyjmiesz i włożysz rozrusznik, a troche roboty przy tym jest :cool2:
Opublikowano
Za szybko to raczej nie, bo kręcę zawsze aż zapali, a objaw jest taki ze sam się wyłącza i dalej nie kręci....i faktycznie z daleka to wygląda jakbym chciał za szybko odpalić......za drugim lub kilka razy pod rząd zdarza się ze kręci dobrze bez rozłączania.....czy to napewno rozrusznik aby?????...