Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy mam kilka pytań. Czy ktoś się orientuje jakie żarówki idą do ringów lamp nie ksenonowych. Do jazdy są żarówki H7, od długich nie wiem bo nie sprawdzałem. Autko E60 LCI 2007r. Czy w tych reflektorach w ringach jest jedna żarówka na oba ringi, czy każdy ring w lampie ma oddzielną żarówkę? Czy istnieją jakieś markery do tego typu lamp? Pozdrawiam.
Opublikowano
Ja mam bixenon i w ringach są żarówki H8 35W. Jedna żarówka obsługuje oba ringi czyli potrzebujesz 2 sztuk aby mieć 4 nowe ringi. Markery są ledowe na allegro po ok. 400 zł ale wtedy nie masz funkcji świateł dziennych. Możesz kupić żarówki z niebieską poświatą ale wtedy żarówki są mniej widoczne od żółtych. Ja do siebie kupiłem nowe Hella standardowe świecące na żółto i jest OK.

Modyfikacje mojego E60:

Czarna podsufitka; sportowa kierownica; listwy wewn. alu z lekkim szlifem; nagłośnienie Logic7; sportowe pedały BMW; lusterka zewn. fotochrom el. składane; felgi BMW 246 (18"); przyciemnione szyby; ledowe podświetlenie tablicy rej.; wygłuszanie drzwi

Opublikowano
w5w po jedndej na ring- w sumie 4.

Od kiedy tak jest, pierwsze słyszę? Ja twierdzę że są 2 żarówki a nie 4 po jednej na stronie i żarówki to philips 10W cała procedura wymiany jest bardzo ładnie opisana przez użytkownika bratpit i dostępna w dziale zrób to sam -> viewtopic.php?f=15&t=146561

w autach LCI są żarówki H8 tak jak to napisał kolega wyżej.

Radość sprawia, że serce przyśpiesza
Opublikowano

Markery są ledowe na allegro po ok. 400 zł ale wtedy nie masz funkcji świateł dziennych.

Mam rozumieć że w LCI w lampach zwykłych nie xenonowych są na pewno 2 sztuki żarówek H8 w sumie na oba reflektory tak samo jak w reflektorach bixenonowych?

A o co chodzi z tą funkcją świateł dziennych, bo kolega Piotr_Ludz pisze że po zainstalowaniu markerów tej funkcji nie będzie?

Czekam na odpowiedzi i z góry dzięki :cool2: .

Opublikowano
A przypadkiem światła do jazdy dziennej, nie wykorzystują świateł długich świecących z 50% mocy ? Tak jest chyba w autach z USA... A jak jest w autach z EU?
Radość sprawia, że serce przyśpiesza
Opublikowano

W opisie tej aukcji http://moto.allegro.pl/ringi-led-bmw-h8-e60-63-92-93-87-70-71-wyprzedaz-i1434862179.html napisane jest że po zmianie na te zamienniki ledowe BRAK FUNKCJI ŚWIATEŁ DZIENNYCH. W LCI z biksenonem masz światła do jazdy dziennej. Można to rozpoznać po tym, że wewnętrzne ringi świecą MOCNIEJ. Jak zapalasz ksenon (światła mijania) to środkowe ringi przygasają.

Przy ledowych żarówkach nie ma podobno możliwości aby dioda świeciła tak jak żarówka - czyli mocniej lub jaśniej a więc dioda świeci zawsze tak samo - czy masz zapalony ksenon czy nie.

Modyfikacje mojego E60:

Czarna podsufitka; sportowa kierownica; listwy wewn. alu z lekkim szlifem; nagłośnienie Logic7; sportowe pedały BMW; lusterka zewn. fotochrom el. składane; felgi BMW 246 (18"); przyciemnione szyby; ledowe podświetlenie tablicy rej.; wygłuszanie drzwi

Opublikowano
Więc w moim przypadku nie ma to znaczenia jak rozumiem, bo to że mam E60 LCI, ale nie posiadam świateł xenonowych tylko zwykłe to i tak funkacja świateł dziennych u mnie nie działa ( u mnie ringi sawsze świecą tak samo, czy mam włączone światła mijania czy same ringi). W takim przypadku mogę sobie kupić te markery jak rozumiem i wszystko będzie OK. Tylko czy na pewno przy tych zwykłych lampach jest jedna żarówka na oba ringi w jednej lampie :roll: :?:
Opublikowano
Tak, na pewno jedna żarówka odpowiada za obydwa ringi w lampie. Wczoraj ją wymieniałem więc nie kłamie :cool2: