Skocz do zawartości

wentylacja na gorącym śmierdzi :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lepszy ciepły smrodek jak nie miły chłodek. :D

Czeka Cię wgląd do dmuchawy z kazdej strony celem wybrania wszystkiego co tam wpadło, np. liści , które teraz sobie gniją i zaczna już niebawem kiełkowac, jeśli ich nie sprzątniesz. Oby tam nie było nasion fasoli.

Opublikowano

I to wszystko? dzięki!

ps. jest w e30 z klimą filtr przeciwpyłkowy?, bo różne głosy słyszałem, a jak jest to bym go przy okazji wymienił :)

pzd.

Opublikowano

Nie ma filtra przeciwpyłkowego w E30.

Jeżeli śmierdzi w stylu "Multum zgnilizna" lub "Ktoś pierdnął" ;-), lub coś koło tego, to faktycznie sprawcą będą brudy, liście, zdechłe muchy zmyte z szyby, itp.

Ale jeżeli smrodek jest raczej "chemiczny", to czasem może być nieszczelny rdzeń nagrzewnicy. No, ale wtedy zauważyłbyś systematyczny, ale wolny ubytek płynu z chłodnicy.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Ale jeżeli smrodek jest raczej "chemiczny", to czasem może być nieszczelny rdzeń nagrzewnicy. No, ale wtedy zauważyłbyś systematyczny, ale wolny ubytek płynu z chłodnicy.

Kurde a ja myślałem, że poprostu olej mi się przypala na silniku :duh:

a faktycznie minimalnie mi ubywa płynu z chłodnicy!!

Jak to zdjagnozować??

Dam rade sam to zrobić?? :worried:

Teraz mam tylko wspomnienia..... http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=19333