Skocz do zawartości

Proszę o opinię: wymiana uszczelki w E36 1.6i przy 50 tyś km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w związku iż jestem laikiem mam do Państwa pytanie. Na wydruku serwisowym u autoryzowanego Dilera znalazłem informację, iż przy przebiegu 48 tyś została wymieniona uszczelka pod głowicą. Auto miało w miarę regularnie przeprowadzane przeglądy: pierwszy przy przebiegu 14800 po roku od kupna, drugi przy przebiegu 30 tys po kolejnych 3 latach użytkowania, trzeci przy przebiegu 48000 po kolejnych 6 latach użytkowania. Przyjmijmy iż są autentyczne okresy między przeglądowe. Czy mam sie czym ewentualnie martwić czy jest to ze zwględu na upływ czasu (9 lat) rzeczą w miarę normalną. Autko to BMW 1.6i silnik M43. Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie uwagi i opinie.

Opublikowano

jest to raczej niespotykana rzecz przy takim przebiegu.

Napisz skąd auto jest sprowadzone,kiedy i skąd masz ten wydruk.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

Witam

Jeśli dobrze rozumiem, to auto zrobiło w 6 lat 48tkm i miało przy tym przebiegu robioną uszczelkę pod głowicą?? Dziwne, ale może się zdarzyć. Czym masz się teraz martwić?? Niczym!

Napisałbyś jeszcze jaki to rocznik (zapewne 99/00) i jaki ma obecnie przebieg oraz czy coś Cię niepokoi realnie? Czy nakręcił Cię stary kwit z serwisu?? :norty:

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Autko rocznik '96 a wydruk z autoryzowanego serwisu BMW - zrobiony w dniu dzisiejszym po wbiciu VIN-u
Opublikowano
nie bardzo rozumiem...po 6-ciu latach przebieg 48000 a po 9-ciu 50000?bo teraz nie wiem czy padła ci uszczelka po 6 czy 9 latach.
Opublikowano
po 4 latach przebieg oscylował w granicach 30 tyś km a po 10 latach wynosił 48 tyś km:)
Opublikowano
po 4 latach przebieg oscylował w granicach 30 tyś km a po 10 latach wynosił 48 tyś km:)

i zapewne w 2006 został sprowadzony do Polski,fakt zdarzają się okazje że np.2-letnie auto ma 50tyś przebiegu ale 10-letnie....

Moim zdaniem(niekoniecznie słusznym) po prostu ktoś skręcił przebieg i udokumentował nowy przebieg w najprostszy sposób..wizytą w ASO.

W takim wypadku nawet uszczelka pod głowicą jest możliwa.