Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem z bunia na zimnym silniku po odpaleniu pochodzi tak z 5 min i gasnie a ponowny rozruch nic nie daje. Tak za 30-40min znow odpale i cieka znowu tak 5min i historia sie powtarza az do rozgrzania. Co to moze byc??? Dodam ze tydzien stala pod chmurka na mrozie bez odpalania. :? Na gazie bez problemow cieka.
Opublikowano
przyczyna byl czujnik polozenia walu. wystarczylo przeczyscic i odpali ale znow drugi problem!!! Nie chce mi przeloczyc na gaz. myslalem ze gazu moze nie ma i dotankowalem ale nic nie pomoglo :( sprawdzilem bezpieczniki od instalacji lpg (2generacji) i nadal nic:( sprawdzilem dolot czy jest szczelny. filtr powietrza czysty(poprzedni wlasciciel wymienial) co to moze byc?????
Opublikowano
ja juz kupilem z gazem. Nie wiem tylko ze byl zakladany 5 lat temu w Czestochowie. Autko bylo kupiono z komisu takze w tym miescie i ten koles co ja odkupilem od niego bunie jezdzil nia 13 lat. Moim zdaniem to nie przelacznik tylko cos z parownikiem. Moze membrany juz sa do wymiany. Przelacza sie na gaz tylko jakby brakowalo mu gazu. obroty spadaja tak do 800-700 i zaczyna sie dusic. jakby za malo lpg dostawal.
Opublikowano
Ja tez ostatnio kupiłem od dziadka co jeździł 13lat na bęzynie.Ja mam juz instalację w bagażniku tylko nie ma komu założyć (2gen) :) Spróbuj wymienić filterek od gazu..