Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie mam problem z podłączeniem silnika 1.6. Cały osprzęt podłączyłem ale z silnika 1.8 m43. kręci się tylko rozrusznik.

Całe okablowanie podłączyłem ale nie kręci wał rozrządu tylko sam rozrusznik. I nie wiem jak mam ten problem rozwiązać. Silnik 1.6 trochę stał wiec czy to może spowodować brak chodzenia rozrządu?

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu. Następnym razem dostaniesz ostrzeżenie. mattiss

Edytowane przez swierk90
Opublikowano

Zmień tytuł tematu i opisz dokładniej, co znaczy "kręci się tylko rozrusznik a silnik nie kręci", bo ja to rozumiem tak, że rozrusznik się kręci, ale wał korbowy już nie - czyli efekt taki sam, jakby rozrusznik leżał obok samochodu.

I jeszcze jedno - silnik 1.6 może chodzić na komputerze z 1.8, ale nie będzie chodzić dobrze [np. może być zalewany zbyt dużą dawką paliwa].

Ponadto, M43 miały EWS, to też trzeba wziąć pod uwagę.

Opublikowano

Ponadto, M43 miały EWS, to też trzeba wziąć pod uwagę.

nie wszystkie M43 miały EWS, pierwsze nie miały

Zgadza się. Chodziło mi o to, że to też trzeba sprawdzić, może ten akurat miał.