Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
miałe bmw 745d moge smialo powiedziec ze to bardzo dobry wybor a zwlaszcza z ta jednostka, jesli silnik jest sprawny to naprawde daje satysfakcje z jazdy, moje auto mialo przebieg 293tys km. i tyle przejechalo bez jakis wiekszych napraw ale trzeba sie liczyc z tym ze jesli cos sie zacznie dziac z tym motorem to wydatki sa sporo wieksze niz w 730d, jesli chcesz kupic 745d to za dobry egzemplarz trzeba sporo wiecej daj niz za 730d ale uwazam ze warto.
  • Odpowiedzi 736
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Czas odświeżyć temat.... teraz mamy rok 2012 czyli uplynelo juz ponad dwa lata od zalozenia tego tematu. Mam do wydania 45tysiecy i czy tez za te pieniadze kupi sie jakiegos klucha psujacego sie z rocznika 2002-2003 czy juz w miare normalny juz po naprawach samochod bmw e65??

PoZdrawiam

Opublikowano
spokojnie kupisz w tej cenie trzeba dokładnie prześwietlić auto nie każde to padaczka są ludzie którzy dbają o pojazdy i serwisują regularnie a że przychodzi czas do sprzedania to sprzedają w kwocie realnej jaka jest na dzień dzisiejszy .Ja osobiście jestem zwolennikiem 3.0d miałem już kilka modeli z tym silnikiem i nigdy nie miałem problemu z motorem ,nawet jak coś ci usiądzie to nie są wielkie kwoty .Regeneracja turbiny 1000 zł ,wtryski 1200-1400 zł za 6szt. ,przepływka nowa 400 zł ,sterownik świec żarowych 250 zł,świece żarowe 250 zł ,no i odma 120 zł w sumie to takie są koszta w dieslu no i klapki które usuniesz przy okazji wymiany świec.W benzynie są również nie małe koszta a mianowicie słynna rura układu chłodzenia ,cewki zapłonowe,uszczelniacze zaworowe to standard i tak sumarycznie podliczyć to benzyna nie jest wcale tańsza.Ja lubię moment obrotowy w 3.0d co nie da mi tego żadna benzyna w bmw nawet 5.0 370 km ma tylko 490NM :D
Opublikowano

Witam! Mam od kilku lat E65 735i 2002r 218 tyś i mogę powiedzieć,że w cenie 45 tys mozna kupić ten samochód ale moim zdaniem trzeba miec w zapasie 10-15 tys zł na różne niespodzianki.Mojego kupiłem po sprawdzeniu w b.dobrym stanie a mimo tego po krótkim już czasie eksploatacji wychodziło wiele rzeczy do zrobienia.W ciągu niespełna trzech lat wymieniłem swiece,cewki,odmy,rurki świec,vacu,przepływkę,akumulator,czytnik nawigacji tylne wahacze,uszczelniacze skrzyni biegów,olej skrzyni z filtrem oczywiście olej silnika co roku,czujniki wałków rozrządu,czujnik halla,czujnik pedału hamulca,czujniki świateł,zbiornik płynu chłodniczego,itd. Na koniec dopadła mnie rurka układu chłodzenia koszt kilka tyś zł a samochód przy tej naprawie prawie cały rozebrany. Tak więc nie sztuka kupić ale potem móc go serwisować i naprawiać. Poprzednio miałem e39 2.8i i był to tani i prosty samochód i z sentymentem go wspominam. Mimo,że wiele rzeczy robię sam włącznie z diagnozą INPĄ i drobnymi naprawami koszty utrzymania relatywnie są wysokie np. w miescie ~20l/100 poza 9-10l/100.Dlatego nie wierzę,że samochód w cenie 45-50 tyś nie wymaga dalszego wkładu finansowego chyba że ktoś jezdzi i nie widzi pewnych usterek aż do zatrzymania na drodze.

pozdrawiam.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Jestem nowy nigdy wiesniej nie mialem stycznosci z Bmw :roll:

Jestem na Kupnie 7 tylko mam problem z wyborem czy wybrac 730d czy 745i ?

Głownie będę uzywac w trasie..

Jak z awaryjnoscia ? i kosztami utrzymania ?? miedzy 730 a 745

300000tys na bezyne to duzo ???

mozecie mi powiedziec cos po zdjeciach o tym modelu ???

jakie ma wyposazenie ??

http://www.gebrauchtwagen.at/detailansicht.php?id_fahrzeug=3130845

Opublikowano
Poczytaj trochę forum to zobaczysz jakie mogą wystąpić awarie itd. Te fury mają pełno elektroniki więc kolorowo nie będzie.
Opublikowano

Dokladnie jak kolega napisal elektroniki dużo i powiązanej miedzy sobą.

Samochód super,komfortowy ale wymagajacy stalej "opieki".

Jezeli nie mialeś wczesniej żadnego BMW to odważna decyzja a jeśli kupisz zostaw trochę pieniędzy na pakiet startowy.

Ja w ciągu trzech lat dolożylem 20k i jak wyjeżdzam dalej mam zawsze pewne obawy czy coś na trasie nie wyjdzie i biorę ze sobą INPĘ.

Zyczę dobrego wyboru i pozdrawiam.

Opublikowano

troszke poczytalem :D

ostatnio w chyba w "Auto Swiat " bylo porownanie Bmw 7,Mercedesa S i Audi A8.. pierwsze miejsce BMW :) polecali tam silnik 740d..

w serwisie poleceli 730d podobno nie do zatarcia... znow inni mowia wez bezyne!! "sa proste silniki" bo w dislu masz turbo,koło dwumasowe,filtr czasteczek, wtryski sie moga zapchac itp..

a ja sie nieznam tak na silnikach...

Opublikowano

Witam

W obu silnikach trzeba się liczyć z kosztami ja osobiście za dislami nie przepadam.

Jezeli chodzi o benzynę w tych silnikach predzej czy póżniej do zrobienia jest rurka ukladu chlodzenia i uszczelniacze.

Rurkę przerabialem roboty sporo no i koszty :mad2:

Moim zdaniem najlepiej 745 jeżeli benzyna dla ciebie nie jest istotnym wydatkiem.

Opublikowano

W 745 też ta rurka jest i uszczelniacze, ja teraz wymieniałem uszczelki pokrywy zaworów.

Zawsze z tymi silnikami coś się może stać, mają to do siebie że po 200 tysiącach zaczynają się pocić i trzeba uszczelniać, ale w sumie to wszystko, w dislu może paść więcej rzeczy. Do tej pory w v8 wymieniłem przepustnicę no i teraz 4 uszczelki a samochodem jeżdżę prawie 2 lata. Ten co ma disla będzie przystawał przy swoim, tak jak posiadacze benzyny :cool2:

Kup bmw 1 i nie będziesz miał zmartwień, elektroniki mniej, spalanie minimalne :cool2:

Opublikowano

zdecydowalem sie jednak na Disla :)

powiedcie na co zwrocic uwage podczas kupowania ??????

Opublikowano

Sprawdz skrzynię biegów plynność pracy,wszelkie wycieki,podjedz na stację pod kompa jakie bledy wyjdą.

Jeżeli chodzi o silnik mam benzynę więc nie doradzę,zwróć uwagę na wyposażenie i czy wszystko dziala.

pozdrawiam

Opublikowano

Zależy ile kosztuje na furka ale na pewno sprawdź wszystkie możliwe przyciski i zaglądaj wszędzie tam gdzie można, zawsze jak coś znajdziesz to możesz negocjować cenę. Rozkoduj vin i zobacz według vinu czy wszystko się zgadza a najlepiej wrzuć auto do oceny do odpowiedniego działu tutaj na forum.

Radze pojechać do serwisu co robią tylko bmw, zapłacisz 300 zł ale furę Ci wnikliwie sprawdzą.

Opublikowano

Malo zdjęć i slabych ale to co widać:

cena wysoka,kolor średni,tapicerka w środku ladna,pelna elektryka siedzeń przednich duży plus,jaki tyl nie wiadomo,brak szyberdachu,brak chyba logic7,srodek samochodu zagracony jakiś krzyż na desce zdjecie 6 ,nie widać czy ma DD,EDC,tylną klapę elektryczną,tv,rolety tylnie,boczne,webasto,dociąganie itd.

widać tylko jeden kluczyk powinno być trzy co najmniej dwa z pilotami

przebieg jak prawdziwy to nieduży auto przed liftem zewnetrznym a cena wysoka.

cena + oplaty jak dla mnie nie warto.

Opublikowano
Krakus a szukałeś samochodu w aso? W inchape w wawie mają często duży wybór używanych samochodów, stoi piękna co prawda 745 za 49900 , jak bym szukał siódemki brał bym ja w ciemno, pełna historia auta itd. Ja przy zakupie kolejnego bmw w przyszłości nie będę nawet zaglądał na allegro itd, albo kupię samochód od kogoś z forum albo używany z aso.
Opublikowano

Zgadzam się

i zwróć uwagę na wyposażenie czy jest bogate bo to jest siódemka golasa czesto "full opcja" będziesz potem doposażal

a wszystko kosztuje, silnik i skrzynia do sprawdzenia to podstawa.

Opublikowano

ja szukam auta tylko w austrii bo tutaj aktualnie mieszkam... :D

a tutaj auta sa o wiele drozsze niz w polsce ale prawie kazde serwisowane..ocziwiscie znajda sie tansze ale maja ponad 400000tys przejechane..

ciezko znalesc "Full opcja".

co myslicie o tej ???

ta akurat nie ma aso..

http://www.autoscout24.at/Details.aspx?id=220573219&cd=634830035000000000&asrc=st

i jeszcze jedno...nie da sie takiego zestawu taniej kupic ??? lub cos podobnego ??

http://www.ebay.de/itm/BMW-F01-F02-F04-F07-F10-740-750-528-535-550-GT-Rear-Entertainment-Monitor-Set-/380608249916?pt=Car_Audio_Video&hash=item589e05003c

Opublikowano

Samochód kolorystycznie moim zdaniem ladny,siedzenia przednie pelny komfort czyli full,klima rozszerzona,tylne siedzenia grzane i elektryczne zaglowki z workiem na narty bez pozostalej elektryki i podlokietnika w drewnie ale wystarczy,szyberdach,dociaganie jest,bez żaluzji bocznych ale klapa tylnia elektryczna. Nie ma EDC, czy DD i logic7 nie widać.Ogólnie ladna kolorystyka nadwozia i siedzeń,fotele full i zadbany godny zainteresowania. Jeżeli chodzi o zestaw monitorow na tyl to jest to komplet do F01 a nie do e65 są różne zestawy na allegro może tam coś znajdziesz.

pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam wszystkich mam pytanie chciałbym kupić bmw e65 750i 367ps po lifcie posiadałem 3.0 diesel co sądzicie o tym silniku ,miał ktoś z tym silnikiem do czynienia pozdrawiam dzięki za wszystkie podpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mam i sobie chwale,c silnik ok i nic się nie dzieje-przynajmniej u mnie.Poprzednio miałem m5 e-39 i jeśli chodzi o rożnicę przyśpieszeń pomiedzy tymi modelami to stwierdzam iż 750 nie wiele wolniejsza, a na pewno ekonomiczniejsza i bardziej komfortowa w jedzie.
Opublikowano

Witam,

Jestem nowy na forum, na wstępie chciałem się przywitać ze wszystkimi użytkownikami forum.

Stoje właśnie przed dylematem zakupu BMW 7 model E65 z silnikiem 3,0d 218 km.

Z auta będę korzystał jako zastępczego w trasy dla 530xd.

Moją uwagę przykuł ten egzemplarz.

http://otomoto.pl/bmw-730-salonowa-730d-full-opcja-w-wa-C28902613.html

Być może ktoś go oglądał albo jest w stanie coś o nim powiedzieć. Najchętniej zakupiłbym egzemplarz z polskiego salonu jak ten,

z pewną udokumentowaną historią oraz "sensownym" wyposażeniem.

Jakby ktoś był w stanie polecić jakiś egzemplarz byłbym wdzięczny.

Od przyszłego tygodnia mam w planie wybierać się na "łowy".

Pozdrawiam

Tomek