Skocz do zawartości

[E60] Spryskiwacze szyby przeniej - słabo psikają?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie jest to problem, ale troszkę wkurzające... spryskiwacze szyby przedniej psikają szerokimi strumieniami, ale dosyć nisko na szybę. Pochyliłem się nad nimi z latarką, ale nie widzę tam możliwości regulacji kąta...

Wiecie coś o tym? :)

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka

Opublikowano
Spróbuj wziąć igłę.. i wkładając w dyszę spryskiwacza wyregulować ją góra/dół. Wydaje mi się że tam jest taka kuleczka, którą właśnie w ten sposób możesz przekręcić/ustawić.
Opublikowano

Jeśli użyjesz igły to już zamawiaj nowe dysze - te dysze nie mają żadnej regulacji!!!

Jest nowa wersja z dodatkowymi dziurkami - oprócz wachlarza są jeszcze 2 dodatkowe strumienie - w/g mnie niewiele to daje. Poza tym dysze się rozszczelniają (przerobiłem na 2 kopletach - po zalaniu płynem zimowym marki np. sonax) i ciekną również kolanka pomiędzy dysza a wężykiem (ja je wywaliłem i cieknie tylko z dysz)

Próbowałem też wyczyścić sitko przy pompce, ale niestety było idealnie czyste.

Następny krok - chyba nową pompkę zamówię.

Problem zupełnie jak w jakimś FSO :mad2:

Opublikowano

Jeśli użyjesz igły to już zamawiaj nowe dysze - te dysze nie mają żadnej regulacji!!!

Jest nowa wersja z dodatkowymi dziurkami - oprócz wachlarza są jeszcze 2 dodatkowe strumienie - w/g mnie niewiele to daje. Poza tym dysze się rozszczelniają (przerobiłem na 2 kopletach - po zalaniu płynem zimowym marki np. sonax) i ciekną również kolanka pomiędzy dysza a wężykiem (ja je wywaliłem i cieknie tylko z dysz)

Próbowałem też wyczyścić sitko przy pompce, ale niestety było idealnie czyste.

Następny krok - chyba nową pompkę zamówię.

Problem zupełnie jak w jakimś FSO :mad2:

Opublikowano

Jasiq1 - co do płynów do spryskiwaczy jestem w tej materii specjalistą - Sonax - no proszę was wykosztować się 25PLN za 4 czy 5 litrów i kupić produkt rozlewany po dziurach w PL (czytaj gdzie taniej) to tak może być tylko w Polsce - zastanawiam się czemu jeszcze Sonax Niemcy na to nie zareagował. Na szczęście to nie moja marka ani zmartwienie :)

Powodem rozszczelnienia może być za duży udział wody w płynie lub też beznadziejny jakościowo koncentrat skażonego alkoholu etylowego który ma właściwości penetrujące i powoduje wysuszanie niektórych elementów :) .

Kolejny niemiecki mit wysokiej jakości właśnie został obalony :D

Kiss French. Wear Italian. Drive German.