Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,moja buńka słabo przyspiesza,ma zwłokę w reakcji na pedał gazu(powoli wkręca się na obroty,

ekonomizer na max),nie szarpie.Czy to cos z sterowaniem podcisnieniowym?czy moze padający przepływomierz?Na autostradzie przy zmianie biegów troszkę przydymi na czarno.Pół roku temu wyczyściłem wszystko co było do wyczyszczenia,błędów na kompie nie było,wstawiłem nowy elektrozawór turbiny.Dymieniem się nie martwię,chodzi mi o słabą reakcje silnika na naciskanie pedału gazu podczas jazdy.Kiedys miałem tak w passacie,okazało sie że mechanik zapomniał włożyć spowrotem wtyczkę(chyba od przepływki)teraz jednak wszystko jest podłączone.Niestety nie mam dostępu do INPY,poradzcie proszę

Edytowane przez ulster
Opublikowano
A czy możesz napisać konkretnie jaki model BMW posiadasz ??

http://img200.imageshack.us/img200/2941/zdjcie0196001320x200320.jpg

...na tym osiedlu

gdzie BEEMKA jest

prawie jak BENTLEY...

Opublikowano
E46,320D,M47N,2002r,właśnie przed chwila umówiłem się na podmiane przepływki,ale dopiero za tydzień,to sie moze cos wyjaśni
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja bym obstawiał odme. Przepływka jak by była uszkodzona to ekonomizer nie wychylałby sie na max na 4 biegu

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

a sprzęgło jak tam hula?

powiem Ci..że ja również miałem takie objawy... słabo auto przyspieszało... wył silnik (mysllaem ze przeplywka)... turbo dziura :/...

a co zrobilem? przeczyscilem calusienki uklad EGR. To turbo smaru w plynie dalem, zeby lepsze smarowanie było...wymieniłem sprzeglo bo slizgalo sie az padlo ;)

wynik - nie poznaje swojego auta... od dołu ciaagnie jak cholera :8) :8)

Opublikowano
Sprzęgło bierze przy samym końcu,czasami jak puszczę zbyt gwałtownie to samochód zgaśnie,czy to objaw jego zuzycia?a z turbina co robiłes?nasmarowałes sztangę od gruszki?można prosic troszke szczegułów?
Opublikowano
przyjrzyj się też katalizatorom może już przytkane ..... ogólnie brak mocy to rozległy temat i ciężko znaleźć jednoznaczną odpowiedź , często trzeba szukać na piechotę , czyli wszystko po kolei ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Wczoraj nasmarowałem cięgno przy turbinie smarem miedzianym w sprayu,poruszałem nim,chodzi bardzo ciężko(tak ma być?)do gruchy wstrzyknałem troche smaru,założyłem nowy wężyk.Poprawę odczułem od razu,buńka ciagnie od samego dołu,tylko podczas ostrzejszego gazowania obroty ida do góry a samochód nie przyspiesza,więc kolego AaroN chyba miałes rację,sprzęgło do wymiany.
Opublikowano
Kolego AaroN,czy podczas ruszania z postoju,wbijania jedynki słyszałes głuche uderzenie dochodzące z okolicy sprzegła?Bo u mnie cos takiego jest.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Zmień stacje paliw albo przeskanuj go na kompa. Ja miałem u siebie w motorze taką sytuacje (Motor M47) tankowałem na Shell i zawsze to było paliwo typu dizel V-Power i też miałem problem że się ruszał jak spasiona świnia a elastyki w ogóle nie miał. Zmieniłem stacje na orlena i tankuje bio dizel i okazało się że auto jest dla mnie trochu za szybkie :D. Przepływomierz jak by ci nawalał to by odcinał ci paliwo na niskich biegach czyli 2 bieg nie idzie do końca 3 bieg nie idzie do końca. Ale zatankuj na orlenie cały zbiornik i wypróbuj jak ci poleci. Mi zupełnie lepiej pasuje bio nisz ten na shellu. Na każdych tankowałem i gówno jest a orlen ma najlepsze jak dla mojego silnika. Identyczna sytuacja była u mnie co u ciebie, jeśli stacja nie pomoże to spróbuj diagnostyki. Ja zatankowałem 3 zbiorniki i nie muszę cisnąć do oporu gazu tylko leciutko dotykam a on głupek zasuwa. Powodzonka życzę