Skocz do zawartości

320i ubytki płynu chłodniczego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam może znajdzie sie tutaj ktoś kto przerabiał podobne niepokojące objawy. a mianowicie:

- ubywa dosyć sporo płynu chłodniczego(do pewnego momentu, poźniej trzyma poziom przy dnie zbiorniczka)

- spaliny dziwnie pachną(slodki zapach)

- kilkakrotnie zauwazylem plamy tzn wycieki plynu pod autem

- auto nie kopci, ma swoją moc

co to może być??

Opublikowano
Moja rada to okreslic gdzie masz wyciek bo wszystko wskazuje na to ze masz i wtedy usunac usterke,moze to nie jest uszczelka pod glowica
Opublikowano
  • Autor
Moja rada to okreslic gdzie masz wyciek bo wszystko wskazuje na to ze masz i wtedy usunac usterke,moze to nie jest uszczelka pod glowica

tylko czemu czuć glikol w spalinach??czarna magia, ogladalem juz sto razy od dolu silnik w trakcie pracy nie zlokalizowalem wycieku

Opublikowano
A moja rada to poszukaj podobnego tematu, bo było wiele razy...
Opublikowano
Jesli boisz sie ze to moze byc uszczelka to obserwuj przez pare dni bagnet oleju,dolej plynu ile trzeba,sprawdz poziom oleju i pojezdzij troche.Plyn ubedzie ale na bagnecie niebedzie zmiany to raczej wyciek
Opublikowano

tylko czemu czuć glikol w spalinach??czarna magia, ogladalem juz sto razy od dolu silnik w trakcie pracy nie zlokalizowalem wycieku

:search: :search: :reading2: :reading2: Wystarczy trochę poszukać , opcja szukaj nie gryzie