Skocz do zawartości

323Ci - z zegarka przalacza na termometr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pewien problem ktory od poczatku zimy mi "przeszkadza". Otoz dokladniej gdy temperatura spada (nie wiem dokladnie) do okolo 3.5 stopnia i ponizej tej temperatury to po uruchomieniu silnika jest charakterystyczne "pikniecie" i na wyswietlaczu zamiast zegarka (tak wczesniej bylo ustawione) miga przez chwile temperatura i tak juz pozostaje, musze za kazdym razem po uruchomieniu silnika przelaczac na godzine, jest to dla mnie bardzo uciazliwe poniewaz czesto gasze i uruchamiam silnik. Jak juz wspomnialem dzieje sie tak ponizej pewnej temperatury, gdy jest cieplej komputer wyswietla to co bylo wczsniej ustawione czyli w moim przypadku zazwyczaj godzine. Wie ktos moze jak to ustawic aby nie wlaczala mi sie automatycznie temperatura tylko po zapaleniu nadal wyswietlal sie czas jezeli przed zgaszniem bylo tak ustawione? Nie moglem nigdzie w googlach znalezc informacji na ten temat. Z gory dziekuje. Pozdrawiam.
Opublikowano
Można to spokojnie wyłączyć w car&key memory w NCSExpert. A jeśli Ci się nie chce szukać zegarka za każdym razem to poprostu w momencie uruchomienia silnika, po usłyszeniu gongu wciśnij guzik na manetce a wróci automatycznie na ostatnio ustawioną pozycję.
Opublikowano
Dzieki za informacje panowie. Mysle ze nikt juz nic wiecej nie wymysli w tym temacie ale dobre i to. Pozdrawiam.
Opublikowano
Tak w ogóle ten sygnał dźwiękowy to ostrzeżenie o spadku temperatury aby kierowca wiedział, że może być ślisko itp. Jest to zupełnie normalne i występuje u wszystkich a nie tylko u Ciebie. Pzdr.
Opublikowano
No wiem, domyslilem sie :) ale szczerze mnie to irytuje strasznie :/ czuje jak jest mroz i wtedy moge sobie sam sprawdzic :P pozatym nawet jak jest na plusie to mi to wyskakuje :/
Opublikowano
Ostrzeżenie to wyskakuje przy temperaturze od +3 w dół. Mnie też to irytuje, ale pamiętam, że ktoś pisał, ze trzeba coś zmienić w NCSie, żeby nie pojawiał się ten komunikat. Nie pamiętam dokładnie gdzie, ale ktoś chyba opisywał taką opcję na forum.
  • 3 lata później...
Opublikowano

Moje pierwsze BMW kupiłem w maju tego roku. Dzisiaj jadąc do pracy nagle miałem dźwięk ostrzegawczy patrzę na kontrolki wszystko gra, po chwili patrzę na wyświetlacz i miga kontrolka temperatury. Mówię no ładnie coś się zepsuło... Na szczęście mówicie że tak jest we wszystkich autach.

Jednym słowem ulga. Pewnie będzie mnie to trochę irytowało ale zostawię tak jak jest.

Pozdrawiam

Życie jest zbyt krótkie, żeby umierać w BMW. Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać!!!
Opublikowano
Ja tego nie miałem jak kupiłem auto, musiałem aktywować specjalnie w NCS Expert. Fajna rzecz, już się przyzwyczaiłem do tego, no ale ja w większości czasu mam i tak wyświetlanie temperatury na kompie ustawione. A jeżeli bardzo Cię to denerwuje to możesz sobie wyłączyć.
Opublikowano
Dzisiaj wyskoczyło mi to pierwszy raz :) U mnie akurat zawsze godzina jest wyswietlana. Zobaczę czy będzie to dokuczliwie. Jakby bylo to wyjątkowo denerwujące to NCS EXPERT trzeba zorganizować, podłączyć się przez gniazdo diagnostyczne i przestawić to w jakiś sposób tak?
Życie jest zbyt krótkie, żeby umierać w BMW. Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać!!!
Opublikowano
Dzisiaj wyskoczyło mi to pierwszy raz :) U mnie akurat zawsze godzina jest wyswietlana. Zobaczę czy będzie to dokuczliwie. Jakby bylo to wyjątkowo denerwujące to NCS EXPERT trzeba zorganizować, podłączyć się przez gniazdo diagnostyczne i przestawić to w jakiś sposób tak?

Tak :) AUSSENTEMP_WARNUNG_GONG lub AUSSENTEMP_WARN_AKUSTIK, już nie pamiętam... ustawiasz na nicht_aktiv w module KMB.

Opublikowano
Do tego niektórzy mają aktywowane automatyczne podgrzewanie tylnej szyby przy temperaturze od 3 stopni w dół. Również NCSem można to aktywować / dezaktywować.
Gdyby Bóg lubił przedni napęd chodzilibyśmy na rękach...
Opublikowano
Jeżeli chodzi o podgrzewanie szyby to chyba akurat fajnie :) a co do migającej kontrolki temperatury, sprawdzę czy będzie to upierdliwe i wtedy zadecyduje. Dzięki za informację co trzeba z tym zrobić :)