Skocz do zawartości

e36 1.8is szaleje na obrotach oraz nie ma sily czasem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie . Otoz zwracam sie do was , z prozba o jakies wskazowki dotyczace mojego 1.8 is , mianowicie mam problem z silnikiem , pierwsza usterka to skaczace obroty na biegu jalowym jak i na wcisnietym sprzegle , druga usterka jest taka ze jadac i trzymajac gaz w jeden plaszczyznie traci moc tak jak by nie dostawal odpowioedniej dawki paliwa , ale po docisnieciu gazu do maxa wraca do normy na jakis czas albo co 300/500 metrow dzieje sie to od nowa , problem tez jest wtedy z ruszeniem np. ze swiatel z obrotowierza obroty spadaja ze az go zaczyna rzucac , prosze o jakas pomoc :) pozdrawiam
Opublikowano
falowanie obr. to kwestia lewego powietrza najprawdopodobniej,w is czesto pęka gumowy kruciec dolotowy
tato! tato! dlaczego ci ludzie klekają? bo to bawarka jedzie synku..
Opublikowano
Tak jak pisali wyżej nieszczelność lub silniczek krokowy szwankuje. Jeśli chodzi o 318is to z doświadczenia wiem że często pęka ta guma za przepływomierzem od spodu czego prawie nie widać. Sprawdź też czy odma cała.
BMW forever!!!
Opublikowano
Dzieki za podpowiedz :) . A jeszcze jest jeden problem ;/ mianowicie gdy jade z jakas predkoscia spada mi na mocy i zaczyna szarnac , gdy odpuszcze gaz i ponownie go dodam zaczyna wracac wszystko do normy .